Δεν είμαστε σίγουροι πώς φτάσαμε στο σημείο οι Simpsons να θεωρούνται κάτι σαν Νοστράδαμος, αλλά είναι γεγονός πως η δημοφιλής σειρά έχει ένα σχεδόν μεταφυσικό ποσοστό επιτυχίας πρόβλεψης των μελλούμενων στα 30 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στον αέρα. Με κορυφαία της «προφητεία» την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ – οι σεναριογράφοι μας τα ‘χαν «προλάβει» 16 χρόνια νωρίτερα.

Δεν είναι παράξενο λοιπόν που ένα βιντεάκι που κυκλοφόρησε στα social media ήθελε τους Simpsons να έχουν προβλέψει και το «κανόνι» της Silicon Valley Bank, ήδη από το 1995 – και ότι πολύ κόσμος το πίστεψε. Στην πραγματικότητα, το βίντεο ήταν «πειραγμένο», η επιγραφή άλλης τράπεζας. Είναι εκείνη η σκήνη που ο Bart κάνοντας μια (ακόμη) φάρσα ξεστόμισε μια από τις πιο cult ατάκες της σειράς, οι φαν θα θυμούνται: «What do you mean the Bank is out of money?».

Να παράλληλα κάτι που δυστυχώς έχουμε πει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια στα μέρη μας – όχι απαραίτητα στα αγγλικά ή με αυτήν την διατύπωση. Να επίσης μια ατάκα που επαναλαμβάνεται με εκνευριστική συχνότητα σε παγκόσμιο level στο πλανητικό μας χωριό. Μα είναι δυνατόν να μην μάθανε από τα λάθη του 2008; Είναι, τελικά.

Διαβάστε περισσότερα στο intronews.gr