Δοκίμασα το Bold Glamour φίλτρο και έπεσα στην παγίδα που έστησε το TikTok

Για ποια συμπερίληψη μιλάμε όταν όλοι ποστάρουμε επεξεργασμένες φωτογραφίες που μοιάζουμε με μοντέλα της Victoria’s Secret;

Δοκίμασα το Bold Glamour φίλτρο και έπεσα στην παγίδα που έστησε το TikTok

Για ποια συμπερίληψη μιλάμε όταν όλοι ποστάρουμε επεξεργασμένες φωτογραφίες που μοιάζουμε με μοντέλα της Victoria’s Secret;


Είναι καιρός να μιλήσουμε για το σύνδρομο της ψηφιακής παραμόρφωσης. Από το "Μακάρι να έμοιαζα έτσι" στο "Τώρα μισώ το πρόσωπό μου" και "Αυτό πρέπει να είναι παράνομο" - αυτές είναι οι αντιδράσεις των γυναικών που δοκιμάζουν το νέο φίλτρο Bold Glamour του TikTokΒλέπεις μια εκδοχή του εαυτού σου αμέσως μετά από μια εξιδανικευμένη εκδοχή (με φίλτρο που σε κάνει να μοιάζεις λες και ανήκεις στην οικογένεια Καρντάσιαν και βρήκες λεφτά να φτιάξεις φρύδια, μύτη, ζυγωματικά, χείλη)  και σε κάνει να νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου. Αυτό μας συμβαίνει. Θεωρούμε ότι είναι αστείο, καθόλου βλαβερό και μια τάση να περάσει η ώρα στο TikTok και πέντε μέρες μετά έχουμε αγοράσει όλα τα καλλυντικά που χρησιμοποιεί στο "Get Ready With Me" η κάθε content creator της διπλανής πόρτας και προσπαθούμε να κάνουμε πιο ζουμερά τα χείλη μας με ένα μολύβι και ένα κραγιόν. Μάταια.

Δεν θα γίνουν ποτέ στην πραγματικότητα όπως ήταν στο φίλτρο. Σκεφτείτε τη λεπτή μύτη, τα σαρκώδη χείλη, τα σμιλεμένα ζυγωματικά, το δέρμα χωρίς πόρους, τα ευδιάκριτα φρύδια και ένα λαμπερό μακιγιάζ βγαλμένο από τα καλλιστεία που παρουσίαζε η Ελένη Μενεγάκη. Η πλατφόρμα το κατηγοριοποιεί ως εφέ και όχι ως φίλτρο και οι χρήστες έχουν σημειώσει ότι η τεχνολογία του φαίνεται να είναι πιο προηγμένη. Μεταμορφώνει το πρόσωπο του χρήστη από απλό σε πλήρες glam, και αναδιαμορφώνει ακόμη και το σαγόνι, τα ζυγωματικά, τα χείλη και άλλα παρόμοια, με ένα μόνο κλικ ενός κουμπιού. Τα αποτελέσματα είναι απίστευτα, και ταυτόχρονα πιστευτά.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η άναρχη χρήση του φίλτρου μπορεί να διαστρεβλώσει την αυτοαντίληψη και να επιδεινώσει προβλήματα αυτοεκτίμησης. Σώπα. Φυσικά έστειλα την φωτογραφία μου με το Bold Glamour φίλτρο στο αγόρι μου. Φυσικά του άρεσε. Αλλά, δεν ήμουν εγώ στην πραγματικότητα. Ήταν η εκδοχή μου η ΑΙ. Τα περισσότερα φίλτρα πιθανότατα θα αρχίσουν να μιμούνται το τρομακτικά ρεαλιστικό αποτέλεσμα που έχει το Bold Glamour κι αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στην κοινωνία. Οι χρήστες μπορεί να εσωτερικεύουν μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς.

Μιλάμε διαβάζουμε άρθρα που δεν βγάζουν κανένα νόημα. Ξέρατε εσείς ότι μετά από δεκαετίες που δοκιμάζαμε χάπια αδυνατίσματος και κάποιοι στράφηκαν στην πλαστική χειρουργική για να αλλάξουν το σώμα τους, οι άνθρωποι είναι όλο και πιο ανοιχτοί σε μια εναλλακτική μέθοδο: να κάνουν ένεση πεπτιδίων στον εαυτό τους στο σπίτι; Για να χάσουν δέκα κιλά σε 30 μέρες.

Στο παρελθόν οι γυναίκες πήγαιναν στους πλαστικούς με φωτογραφίες της Angelina Jolie και έλεγαν «θέλω αυτά τα χείλη». Τώρα θα τρέχουμε με τις δικές μας φωτογραφίες, τις επεξεργασμένες με τεχνητή νοημοσύνη που ούτε με πλαστική δεν είναι εφικτές στην πραγματική ζωή. 

 

@xandrapohl Do this filter if u wanna cry #boldglamour #boldglamourfilter #relatable #humbled #nyc #miami ♬ Boy's a liar Pt. 2 - PinkPantheress & Ice Spice

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα