Το Librairie Mollat, ένα γαλλικό βιβλιοπωλείο με έδρα το Μπορντό, είναι διάσημο γιατί ανεβάζει μια σειρά φωτογραφιών στο Instagram που ονομάζεται Book Face. Στεγάζεται στην πρώην κατοικία του Γάλλου πολιτικού φιλοσόφου Μοντεσκιέ, αυτό το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο —το μεγαλύτερο στη Γαλλία— και είναι το μέρος για να χαθείτε για ώρες από τον έξω κόσμο.

Και να βρείτε το εξώφυλλο βιβλίου που σας ταιριάζει.

Το Book Face είναι η λογοτεχνική εκδοχή του Sleeveface, μια εντυπωσιακά παρόμοια τάση που ωθεί τους συμμετέχοντες να βάλουν εξώφυλλά δίσκων βινυλίου στο πρόσωπο.

Και στις δύο περιπτώσεις, ένα άτομο φωτογραφίζεται με τέλεια τοποθετημένο εξώφυλλο που κρύβει ολόκληρο ή μέρος του προσώπου του.

Υπάλληλοι της Libraire Mollat ​​ποζάρουν παιχνιδιάρικα με τα βιβλία (από σύγχρονα έργα μυθοπλασίας και κλασικά μυθιστορήματα έως περιεκτικές βιογραφίες και βιβλία ιστορίας της τέχνης).

Αυτό το βιβλιοπωλείο είναι συγκλονιστικό. Λαμβάνει 3,5 τόνους βιβλίων κάθε μέρα και κάθε χρόνο πουλά περίπου 1.940.000 αντίτυπα.

 To τίμιο “bookstagram”. Μια από τις καλύτερες γωνιές του Διαδικτύου είναι, χωρίς αμφιβολία, το #bookstagram . Αναγνώστες από όλο τον κόσμο φλεξάρουν την αγάπη τους για την λογοτεχνία με απεριόριστη δημιουργικότητα.

Αν εκτιμάς μια καλή φωτογραφία στο Instagram όσο ένα καλό βιβλίο, βρήκαμε τον λογαριασμό που πρέπει να ακολουθήσεις.

​Λογοτεχνικό κομψοτέχνημα.