Ο φιλόσοφος Κικέρωνας είπε κάποτε πως ένα δωμάτιο χωρίς βιβλία είναι σαν ένα σώμα χωρίς ψυχή και, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που θα βρείτε παρακάτω, θα πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί του. Αν αγαπάτε κι εσείς τα βιβλία σας και τα ράφια σας έχουν προ πολλού ξεχειλίσει, ίσως ήρθε η ώρα να βρείτε μια λύση σωστής αποθήκευσης που όντως να λειτουργεί. Εννοούμε ότι το να αφήνετε τα βιβλία σας πάνω σε καρέκλες, τραπέζια, σκαμπό και ντιβάνια δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά αυτό μάλλον ήδη το γνωρίζετε.

Μπορούμε να σας προτείνουμε να εμπνευστείτε από αυτές τις εντυπωσιακές “σπιτικές” βιβλιοθήκες που μοιάζουν με αναγνωστήρια και να αλλάξετε το χώρο σας και εσείς, με τη σειρά σας, να μας ζητήσετε τα χρήματα που χρειάζονται για μια τέτοια αλλαγή γιατί ναι, όντως θα κοστίσει αρκετά. Πρέπει να βρούμε λοιπόν αυτό που λέμε «μέση λύση» και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι άλλη από αυτή: σας δίνουμε τις φωτογραφίες, κάντε ό,τι θέλετε, αν και ξέρουμε ότι δεν θα κάνετε τίποτα διότι ο εργοδότης σας δεν σας πληρώνει σύμφωνα με την αξία σας. Πικρή αλήθεια που έπρεπε να ειπωθεί.

Αλλά μην ανησυχείτε, μπορείτε πάντα να τις ονειρευτείτε, κάτι είναι και αυτό. Για όσους δηλώνουν βιβλιοφάγοι εκεί έξω, πρέπει να σας προειδοποιήσουμε, αυτοί οι χώροι μπορεί να σας κάνουν να ζηλέψετε. Εμείς, πάντως, ζηλέψαμε και δεν το κρύβουμε. Επίσης, για τους ακόμα πιο σκληροπυρηνικούς βιβλιόφιλους που μερικές φορές δεν είναι αρκετό να το επισκεφτούν απλώς την τοπική δημόσια βιβλιοθήκη τους, έχουμε να πούμε: συγγνώμη, αυτές οι φωτογραφίες θα σας πονέσουν.

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο όμορφες οικιακές βιβλιοθήκες, για εσένα που αφήνεις το βιβλίο σου στο κομοδίνο δίπλα σου πριν κλείσεις τα μάτια σου.