Ορισμένα κτίρια μοιάζουν βγαλμένα από τον χειρότερο εφιάλτη ενός ατόμου με καλή αισθητική: δεν μπορείς να μην αισθάνεσαι άσχημα κοιτάζοντάς τα, αλλά ούτε και να αποστρέψεις το βλέμμα σου από αυτά. Είτε πρόκειται για τον ατυχή σχεδιασμό είτε για το τίμημα που τους έχει επιβληθεί από τον χρόνο, τέτοιες κατασκευές σπάνια αποτυγχάνουν και δεν τραβούν την προσοχή μας. Δεν είναι άσχημα, είναι κάτι άλλο, κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ακριβώς. Σίγουρα είναι αστεία, σε αυτό θα συμφωνήσουμε.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει ολόκληρο subreddit (κάτι σαν… Πώς να το πούμε; Κάτι σαν υποκατάστημα του Reddit), το οποίο είναι αφιερωμένο σε αυτού του είδους τα αξιοθέατα. Αξιοθέατα, που λέει ο λόγος. Αξιοθέατο είναι η Ακρόπολη. Αλήθεια, ποια θα ήταν η αντίδραση των Αρχαίων Ελλήνων αν έβλεπαν αυτά τα εκτρώματα; Μάλλον θα έκλαιγαν, δεν θα μπορούσαν να διαχειριστούν αυτές τις εικόνες.

Τα μέλη της κοινότητας “Shitty Building Porn” που καλό θα ήταν να μην μεταφράσουμε, μοιράζονται εικόνες με τα κτίρια  που κάτι πήγε στραβά κατά την δημουργία τους. Οι φωτογραφίες αυτές, οι οποίες συνθέτουν μια αρκετά εντυπωσιακή (δυστυχώς όχι με τη θετική έννοια) συλλογή, θα έπρεπε να προβάλλονται στον προτζέκτορα των σχολών αρχιτεκτονκής, με τις καθηγήτριες και τους καθηγητές να εξηγούν στους φοιτητές πως αυτά τα λάθη, είναι απαγορευτικά. 

Εμείς, γιατί μην ξεχνάτε ότι για εσάς δουλεύουμε, βρήκαμε μερικά από τα πιο περίεργα κτίρια του κόσμου για να περάσετε το χρόνο σας αφού όπως όλα δείχνουν, δεν θα κάνετε την βόλτα σας και δεν θα πάτε για το καθιερωμένο σας δεκατιανό (μη βαράτε, brunch το λέτε στο χωριό σας) λόγω της αλλαγής του καιρού.

Ένα όμορφο κτίριο στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Ένα όμορφο κτίριο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης

Ένα όμορφο κτίριο στην Ελλάδα μας

Λίγη ποιότητα

Ένα όμορμο κτίριο-κομπιουτεράκι στο Κουβέιτ

Ένα όμορφο κτίριο στη Μαδρίτη

Ένα όμορφο κτίριο στην Μπανγκόκ

Ένα όμορφο κτίριο στο Μεξικό