Πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα να πιστεύουμε όσους μας λένε πως δεν χρειάζεται να φωνάζουμε για τα αυτονόητα. Για τα γυναικεία δικαιώματα. Για τον επίμονο σεξισμό, που είναι διάχυτος σε κάθε γωνία της κοινωνίας. Για το victim blaming και όλες εκείνες τις τοποθετήσεις και απόψεις, που μέσα από τον συντηρητισμό δίνουν “δικαιολογία” σε -εν δυνάμει- βιαστές. 

Πολλές φορές πιστεύουμε πως όλοι εκείνοι οι νταήδες που ξεπηδούν σε τίτλους ειδήσεων που μας δένουν το στομάχι κόμπο δεν θα βρεθούν στο δρόμο μας, δεν θα τρυπώσουν στα DM μας. Πως τέλος πάντων όλοι εκείνοι που θεωρούν πως μπορεί να βρεθεί στα αλήθεια δικαιολογία, νομιμοποιητική βάση για έναν βιασμό, δεν υπάρχουν στα αλήθεια. Είναι ηθοποιοί. Είναι μύθος. Είναι φαντάσματα. Είναι στη φυλακή. 

Κι όμως είναι εδώ. Πιο κοντά μας από όσο πιστεύουμε. Σε κάποια μισοπεθαμένη συνομιλία στο Tinder, που χρειάζεται τις πρώτες βοήθειες για να αναβιώσει. Στα αιτήματα μηνυμάτων στο Facebook, στα DM μας στο Instagram. Λογικά σε εκείνα που φλερτάρουν με το block. Ελπίζουμε. 

Η χιουμοριστική σελίδα @antrasstigmh έκανε μάλλον ένα διάλειμμα από τα πραγματικά, οδυνηρά αστεία (ή που μάλλον καταλήγουν αστεία) μηνύματα που έχουν λάβει γυναίκες από άντρες συντρόφους, φλερτ, γκόμενους, one-night stands, εν δυνάμει situationships και να ποστάρει ένα πραγματικά ενοχλητικό και δυσάρεστο thread. Ή πιο σωστά, έναν μονόλογο, έναν εξοργιστικά δυσάρεστο μονόλογο, στο οποίο ένας τύπος φαίνεται να λέει την αποψούλα του για το “γιατί έχουν αυξηθεί οι βιαστές. Οι εξηγήσεις του είναι ένα από τα πιο εξοργιστικά πράγματα που έχουμε διαβάσει τελευταία. Κοντράρεται με το σχόλιο του Παύλου Τσίμα για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. 

“Ξέρεις γιατί οι βιαστές έχουν αυξηθεί; Όπως θες μπορείς να το πάρεις. Δεν με νοιάζει. Εμείς οι άντρες έχουμε αδρεναλίνη τεστοστερόνη. Όταν βλέπουμε μια γυναίκα να τα πετάει όλα έξω δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον εαυτό μας. Και φτάνουμε σε τέτοιο σημείο”, αναφέρει ο φωστήρας, με επιστημονικά δεδομένα επιστημονικής φαντασίας μάλλον. 

“Όταν βγαίνει μια γυναίκα έξω ντυμένη σαν πουτάνα και προκαλεί, υπάρχει πρόβλημα. Ό,τι θες να φοράς στο σπίτι σου. Μέσα στην κοινωνία πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου και να μην προκαλείς για να σε σέβονται”, συνεχίζει ανενόχλητος και αρχίζουν και πονάνε τα μάτια μας. 

Διάβασε ολόκληρο το post: 

Τουλάχιστον στα σχόλια ανακτούμε μια μια τις ελπίδες που χάσαμε διαβάζοντας αυτά τα μηνύματα.