Να μετράς ήδη 57 νεκρούς από την τραγωδία στα Τέμπη, να αναστενάζουν οι πολιτικοί σου και να μαθαίνεις ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος αν ο παράγοντας της τύχης (αν υπάρχει αυτή έτσι όπως την έχουμε στο μυαλό μας), δεν κάλυπτε την ανικανότητα του σιδηροδρομικού δικτύου. 

Μία από τις πολλές καθυστερήσεις είναι η αλήθεια σε δρομολόγιο του προαστιακού από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, απέτρεψε μια ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία από αυτή με τους 57 νεκρούς λόγω της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη. 

Όπως αναφέρει το OPEN, πίσω από το εμπορικό τρένο που τελικά συγκρούστηκε με την επιβατική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, ακολουθούσε συρμός του προαστιακού με προορισμό τη Λάρισα ο οποίος μετέφερε 65 άτομα από τη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε δεν πιστεύουμε, κάνουμε τον σταυρό μας.

Επειδή, όμως, υπήρξε καθυστέρηση στο δρομολόγιο, ο σταθμάρχης Νέων Πόρων έδωσε εντολή ο συρμός του προαστιακού να περιμένει και να ξεκινήσει πρώτο το εμπορικό τρένο με τους δύο μηχανοδηγούς λόγω προτεραιότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολνάρα, η προτεραιότητα στην εμπορική αμαξοστοιχία δόθηκε καθαρά συγκυριακά. Το «από τύχη ζούμε σε αυτή τη χώρα» δεν είναι μια φράση που επαναλαμβάνεται από συνήθεια, είναι, δυστυχώς, μια πραγματικότητα.