Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλαβε την ευθύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη, εξήγγειλε στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων και αλλαγές στους σιδηροδρόμους κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου της Πέμπτης, το οποίο ήταν από τα πιο φορτισμένα των τελευταίων ετών. Γιατί ξεκινήσαμε με αυτό ενώ το κείμενο αφορά τον Νίκο Χατζηνικολάου; Γιατί θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν ήταν μόνο οι υπουργοί της κυβέρνησης συναισθηματικά φορτισμένοι, είναι και ο δημοσιογράφος. Όπως όλοι μας άλλωστε.

Μάλιστα, όταν ήρθε η ώρα της παρουσίασης των ευρημάτων της δημοσκόπησης του ANT1, από τον Θωμά Γεράκη της Marc, ο Νίκος Χατζηνικολάου εξέφρασε τη διαφωνία του με το γεγονός ότι αυτή δημοσιεύεται λίγες μόλις μέρες μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών, «ενώ ακόμη γίνονται κηδείες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ενώ δηλαδή ακόμη το θέμα προκαλεί μια συναισθηματική έκρηξη για όλους μας» πρόσθεσε σε έντονο ύφος ο Νίκος Χατζηνικολάου, συμπληρώνοντας δε πως έχει εκφράσει την ένστασή του και στη διοίκηση του τομέα ειδήσεων του σταθμού. Από την πλευρά του ο Θωμάς Γεράκης, συμμερίστηκε τον προβληματισμό του Νίκου Χατζηνικολάου, ωστόσο σημείωσε πως η συγκεκριμένη δημοσκόπηση ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί την προηγούμενη Δευτέρα. «Πρόκειται για τη μηνιαία τακτική έρευνα» εξήγησε που καθυστερήσαμε για να μην γίνονται οι συνεντεύξεις πάνω στο τριήμερο πένθος.

Μάλιστα, ο κ. Γεράκης επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται δημοσκόπηση μετά από εθνική τραγωδία. «Θυμάμαι μετά τη φωτιά στην Ηλεία…». Ο Νίκος Χατζηνικολάου τον διακόπτει και επισημαίνει πως «εγώ θυμάμαι ότι οι δημοσκοπήσεις μετά την τραγωδία στο Μάτι έγιναν έξι εβδομάδες μετά». Με τον κ. Γεράκη να επανέρχεται και να θυμίζει ότι στις 24 Αυγούστου στην Ηλεία είχαμε τη φωτιά και στις 26 Αυγούστου βγήκε δημοσκόπηση, ο Νίκος Χατζηνικολάου σημείωσε ότι ήταν και τότε προεκλογική περίοδος «όπως κατ’ ουσία είναι και τώρα, αλλά για για εμένα αυτό δεν είναι επιχείρημα».

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε επίσης: «Δεν αποφασίζω εγώ. Εγώ έχω βαθμό αναγνώστου στο δελτίο ειδήσεων». Στο τέλος της παρουσίασης της δημοσκόπησης, ο Νίκος Χατζηνικολάου εξέφρασε την αντίθεσή του γι’ άλλη μια φορά. Για να το εμπεδώσουμε. 

«Εγώ θα επισημάνω πάλι κλείνοντας ότι η μέτρηση έγινε την ώρα που γίνονταν οι κηδείες. Ακόμη και σήμερα γίνονται κηδείες» τόνισε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ ο Θωμάς Γεράκης συμπλήρωσε πως «πρέπει να το επισημάνουμε αυτό διότι είναι πραγματικά σε υψηλή συναισθηματική φόρτιση».

«Και προσωπικά εγώ σε υψηλή συναισθηματική αντίδραση για το γεγονός ότι παίξαμε δημοσκόπηση απόψε αλλά δεν αποφασίζω εγώ» υπογράμμισε ξανά ο Νίκος Χατζηνικολάου.