Κανονικά, θα τους βλέπαμε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά μας πρόλαβε  μία από τις χειρότερες τραγωδίες των τελευταίων ετών στη χώρα: το έγκλημα στα Τέμπη. Έτσι, η προγραμματισμένη εμφάνιση της Τάνιας Τσανακλίδου και του Φώτη Σιώτα στο Μουσικό Κουτί μεταφέρθηκε για χθες, Τετάρτη (8/3), την Ημέρα της Γυναίκας.

Και αυτό ήταν -ένα ακόμα- μαγικό Μουσικό Κουτί, άλλωστε μιλάμε για μία από τις καλύτερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης -με διαφορά. Η φωνή της Τάνιας Τσανακλίδου μάς ταξίδεψε με θρυλικά και διαχρονικά αριστουργήματα που συνέθεσαν ο Γιάννης Σπανός, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Μάνος Λοΐζος και ο Νικόλας Άσιμος, έχοντας πάντα δίπλα της το βιολί του Φώτη Σιώτα. 

Ακούσαμε το ιστορικό «Φίλε», 40 χρόνια από την πρώτη μεγάλη και ολοκληρωμένη συνεργασία της με τον Γιάννη Σπανό, το συγκλονιστικό, το αξεπέραστο «Πάτωμα» και, φυσικά,  το συγκλονιστικό «Μαμά γερνάω», από τον δίσκο-σταθμό που έκανε το 1988, με το αχτύπητο δίδυμο Κραουνάκη – Νικολακοπούλου. 

Ακόμα να συνέλθουμε από την ερμηνεία της, αλλά και το πώς αντιμετωπίζει τα σχόλια που δέχεται στο Twitter για την ηλικία της, τα «είσαι γριά» μετά από κάποιο σχόλιο που ενοχλεί όσους έχουν αλλεργία τα πολιτικά της πιστεύω. Guess what, δεν έχει κανένα πρόβλημα που γερνάει, είναι μια φυσική εξέλιξη.

«Μ’ αρέσουν τα λάθη στη ζωή. Αυτή η μανία με την τελειότητα σε αποστεώνει και σε κάνει να μην είσαι ευτυχισμένος. Έτσι και αλλιώς δεν είμαστε τέλειοι και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ», είπε επίσης και ύστερα μίλησε για τα μουσικά της ακούσματα που παραμένουν ίδια. «Η τρέλα μου ακόμη και σήμερα είναι η ροκ μουσική και αγαπημένο μου συγκρότημα παραμένουν οι Pink Floyd. Όταν κάνω δουλειές στο σπίτι βάζω ροκ, οι δουλειές φεύγουν μόνες τους και η σκούπα χορεύει μόνη της».

Και τώρα ετοιμαστείτε, βρείτε ένα χαρτομάντηλο γιατί θα το χρειαστείτε. Η Ρένα Μόρφη, όπως και οι περισσότεροι που παρακολούθησαν την εκπομπή, θα συμφωνήσουν.