Μερικές φορές στερεύουν και τα λόγια. Τι να πεις τώρα σε έναν Υπουργό (Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου) που εκπροσωπεί τη χώρα μας μιλώντας σε ένα αγγλικό κρατικό κανάλι και ανακοινώνει ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης λειτουργεί. Σε άπταιστα αγγλικά. Δεν ήταν κάποιο γλωσσικό ατόπημα. Μπορεί να είναι απλά ένας αισιόδοξος άνθρωπος που βλέπει το μέλλον. Άπειροι συνάδελφοι του το έχουν εγκαινιάσει καμιά δεκαριά φορές. Γεφύρι της Άρτας. Από τις αρχές του Οκτωβρίου του 1988 σκάβουν την Εγνατία. Ούτε της Νέας Υόρκης δεν κατασκευαζόταν τόσα χρόνια. Πατήστε play.

Στο 3:46 ακούστε τον να οραματίζεται μετρό. Και να μιλά για πολλαπλά ανθρώπινα λάθη στην υπόθεση των Τεμπών. Φιλοξενήθηκε στην εκπομπή HARDtalk του BBC του δημοσιογράφου  Stephen Sackur που δεν ξέρει τι σημαίνει ξέσπασμα (να του κάνουν ταχύρυθμα οι τηλεπερσόνες) και τον ρώτησε γιατί ο λαός μιλάει για δολοφονία στα Τέμπη και αποτυχημένο κράτος.

https://twitter.com/hashtag/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για το σκάνδαλο Predator. Του λέει γιατί χρησιμοποιήσατε το spyware (κακόβουλο λογισμικό για τις υποκλοπές) ως Κυβέρνηση. Απαντά ο Μηταράκης ότι μάλλον μπερδεύεται ο δημοσιογράφος και δεν ξέρει. Του λέει μα έχουμε τα στοιχεία ότι το έχετε χρησιμοποιήσει. Ας μην μιλάμε για τα εσωτερικά θέματα της Κυβέρνησής στο  BBC απαντά. Και τον ντριπλάρει ο Stephen Sackur ρωτώντας τον αν είναι σίγουρος οτι το τηλέφωνο του δεν παρακολουθείται και απάντησε ότι δεν ξέρει. Να θυμηθούμε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης το έχει εγκαινιάσει και ο Αλέξης Τσίπρας. Το Δεκέμβριο του 2018.  Να ενημερώσουμε πάντως ότι η παράδοση του έργου της βασικής γραμμής στο τέλος του 2023, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και η Αττικό Μετρό, είναι απίθανη. Παραμένει το πιο σύντομο ανέκδοτο.