Ήταν αναγκαίο να το ξεκαθαρίσουμε από τον τίτλο ότι δεν είναι το Παγκράτι γιατί, για κάποιον όχι και τόσο περίεργο λόγο, νομίζουν πολλοί ότι πρόκειται για τον πιο ενναλακτικό προορισμό της χώρας μας. Ίσως και να είναι, σίγουρα όμως δεν τον βλέπει ως τέτοιο η Daily Mail και το timeout. Λογικό εδώ που τα λέμε, σου βγαίνει η πίστη για να παρκάρεις.

Να εξηγήσουμε.

Ανάμεσα στους 14 εναλλακτικούς προορισμούς από όλο τον κόσμο για τις μοναδικές τις παραλίες και την ακατέργαστη ομορφιά της, εντάχθηκε η Κάρπαθος σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα Daily Mail και την ιστοσελίδα timeout.com. Γούστα είναι αυτά, θα μας πείτε. Σύμφωνοι.
«Ενώ οι τουρίστες συρρέουν για να δουν το ηλιοβασίλεμα στη συνωστισμένη Σαντορίνη ή κάνουν ηλιοθεραπεία στις παραλίες της Μυκόνου», αναφέρει ο συντάκτης του Time Out και συνεχίζει: «Οι υποψιασμένοι Έλληνες κάνουν το τετράωρο ταξίδι με το φέρι μποτ από τη Ρόδο στην Κάρπαθο. Κάνετε το ίδιο και θα βρεθείτε να χαλαρώνετε σε ερημικές παραλίες με άψογα νερά και συνεχείς επισκέψεις από μεσογειακές φώκιες».

Σκοπός του άρθρου, ωστόσο, όπως αναφέρουν τα δύο δημοφιλή μέσα, είναι να εμπνεύσει τους ταξιδιώτες σχετικά με ποιοτικούς προορισμούς που ξεχωρίζουν για την τοπική κουλτούρα, τη γαστρονομία και τις εμπειρίες που προσφέρουν και θεωρούνται «κρυμμένοι πολύτιμοι λίθοι». 

Σύμφωνα με τη λίστα, στην Κάρπαθο οι επισκέπτες απολαμβάνουν παρθένες παραλίες, μακριά από την κοσμοσυρροή και την τυποποίηση που έχουν άλλα ελληνικά νησιά, ενώ γίνεται αναφορά στη μοναδική Όλυμπο. «Ανεβείτε μέχρι τις ταβέρνες στην Όλυμπο, ένα ορεινό χωριό του νησιού, το οποίο μοιάζει να έχει μείνει σε άλλη εποχή, όπου οι γυναίκες ντύνονται με παραδοσιακά πολύχρωμα ρούχα και τα γαϊδούρια είναι η μοναδική «κίνηση» που θα συναντήσεις», αναφέρει το Time Out.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης: τη Μογγολία, τη λίμνη Μπακαλάρ στο Μεξικό, την Κουένκα του Ισημερινού, τη Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία και Εζεργοβίνη, το Πόρτο Ρίκο, το Γκίπσλαντ στην Αυστραλία, το Πλίμουθ, το Βερμόντ, το Τούρκου στη Φινλανδία, το Λομπόκ της Ινδονησίας, τα νησιά Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, το Μπρέι της Ιρλανδίας και τη Ζιμπάμπουε.