Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, συνδικάτα και εργατικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί, για τις 12:30, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο πλαίσιο και της απόφασης της ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσει για σήμερα, 8 Μαρτίου 2023, 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος «για την εθνική τραγωδία των Τεμπών και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, όπου υπάρχουν, για τον τραγικό θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων επιβατών στα Τέμπη, αλλά διεκδικεί και ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και σεβασμό, στον ρόλο των γυναικών, ειδικά στις υγειονομικές και προνοιακές υπηρεσίες, που είναι σε ποσοστό 70%.

«Να ακούει με τη δέουσα προσοχή το κράτος τη διαχρονική φωνή των εργαζομένων, όταν καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Η στοχοποίηση και η μη επίλυση αιτημάτων που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι, μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε περισσότερα στο intronews.gr