Η χθεσινή εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα φαίνεται να “πόνεσε”. Έχουμε φτάσει, βέβαια, σε σημείο να θεωρείται θαρραλέα τοποθέτηση η απλή εκφορά των απολύτως αυτονόητων. Σε κάθε περίπτωση, τα αυτονόητα πόνεσαν και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψε τον πόνο αυτό. Με ένα tweet του, ο υπουργός Ανάπτυξης αποφάσισε να προχωρήσει σε μια άτοπη σύγκριση.

“Ζούμε σε μια Χώρα για να το πω απλά, που για το αριστερό TL είναι πολύ λογικό ο Κανάκης να μη γνωρίζει ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά και εξευτέλιζε γυναίκες ο κολλητός και καθημερινός του συνεργάτης, αλλά είναι απαράδεκτο ο Υπουργός να μην ξέρει τι κάνει ο Σταθμάρχης στη Λάρισα”, έγραψε ο κύριος Γεωργιάδης, αφού πρώτα έκανε μια αντίστοιχη δήλωση, τουιτάροντας πως: “Ο κ.Κανάκης που είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι ‘δεν το είχε καταλάβει’, αντί να κρύβεται από ντροπή, το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον Άρη Πορτοσάλτε και εμένα!”.

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1633000090871775234?ref_src=twsrc%5Etfw

Είναι προφανές πως πρόκειται για εξοργιστικούς συλλογισμούς που σε κάνουν να αναρωτιέσαι που βρίσκει κανείς τόσο θράσος ώστε να τις δημοσιεύσει. Προφανώς δέχτηκε αρκετές απαντήσεις σε αυτά τα αριστουργηματικά tweets ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά εμείς θα σταθούμε σε ένα μέσα σε όλα. Σε εκείνο της Ναταλίας Γερμανού που μπήκε στον κόπο να του εξηγήσει το αυτονόητο, βάζοντάς τον στη θέση του, μεταξύ μας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Συνήθως η απάντηση είναι απλή, τόσο απλή που καταλήγει εντελώς εξευτελιστική.

«Κύριε Υπουργέ -με κάθε σεβασμό, αν οι ζωές των πολιτών, εξαρτώνταν από τις σεξουαλικές ανωμαλίες του συνεργάτη των Αρβύλα να το συζητούσαμε. Αλλά ο Υπουργός Μεταφορών οφείλει να ξέρει τα πάντα. Για την ασφάλειά μας είναι υπεύθυνος όχι για την ψυχαγωγία μας», του απάντησε η παρουσιάστρια και ειλικρινά δεν μπορούμε να αποφασίσουμε αν θα μπορούσε να το έχει σκεφτεί και μόνος του.

Εν τω μεταξύ, βεβαίως και της απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας:

«Αγαπητή κυρία Γερμανού, α) οι σεξουαλικές ανωμαλίες κάποιου είναι δικό του θέμα, ο εξευτελισμός γυναικών όμως ποινικό αδίκημα και σοβαρό. Όταν το κάνει ο διπλανός σου συνεργάτης επί χρόνια και η δικαιολογία σου είναι «δεν το κατάλαβα» τουλάχιστον έχεις την συστολή να μην κουνάς το δάκτυλο σε άλλους. Στοιχειώδες.

Β) δεν ξέρω εάν νομίζετε ότι ο Υπουργός είναι κάτι σαν Θεός που γνωρίζει τα πάντα αλλά εάν αυτό νομίζετε κάνετε λάθος. Και εμείς είμαστε άνθρωποι όπως όλοι. Καθήκον του Υπουργού είναι να έχει μηχανήματα που δουλεύουν, εδώ δούλευαν όλα και διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου που εδώ υπήρχαν αλλά παραβιάστηκαν. Το δυστύχημα έγινε διότι ο άπειρος Σταθμάρχης έκανε 3 συνεχόμενα λάθη και ο Προϊστάμενος του κακώς τον επέλεξε με τόσο μικρή προϋπηρεσία για βραδινή υπηρεσία. Ήδη και οι δύο ελέγχονται από την Δικαιoσύνη», με εκείνη να του λέει:

«Πολύ σωστά και λάθος διατύπωση μου η «σεξουαλική ανωμαλία» ποινικό αδίκημα είναι. Με τη σύγκριση δεν συμφωνώ. Όπως εσείς πιστεύω πως ξέρετε τα πάντα για το αντικείμενό σας, είχα την ίδια απαίτηση από τον παραιτηθέντα Υπουργό».

Να Λόλα, να ένα μήλο, θα μπορούσε να είναι η συνέχεια αυτού του διαλόγου, ο οποίος κατέληξε με τον υπουργό να ρωτά την παρουσιάστρια αν είναι υπέρ της “φίμωσης” του Άρη Πορτοσάλτε. Αν δεν ήταν φιμωμένος, πόσο πιο ακραίες χυδαιότητες θα έλεγε αναρωτιόμαστε.