Ολόκληρη η Eλλάδα, ή τουλάχιστον αυτοί που πραγματικά νοιάζονται για τα όσα έγιναν στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων, θρηνεί. Το ένα τρένο ήταν γεμάτο κυρίως με άτομα νεαρής ηλικίας, πολλούς φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Πού να ήξεραν τι συμβαίνει με το ακατάλληλο σιδηροδρομικό δίκτυο, πού να ήξεραν ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο τους δρομολόγιο;

Οι συμφοιτητές των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, όπως όλοι μας, δεν μπορούν να πιστέψουν τα όσα έχουν συμβεί και έτσι έφτιαξαν το δικό τους μνημείο. «Δεν σας ξεχνάμε». Αυτό είναι το συγκινητικό τους μήνυμα που στέλνουν σήμερα από τους διαδρόμους και τα αμφιθέατρα των σχολών τους στο ΑΠΘ, για τους αδικοχαμένους συναδέλφους τους στο έγκλημα στα Τέμπη. Στα Φουαγιέ του Πολυτεχνείου, της Νομικής, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και στα Τμήματα Τοπογραφίας και Γεωπονίας, οι φοιτητές συγκεντρώνουν λουλούδια, αναρτούν τις φωτογραφίες και τα ονόματα των συμφοιτητών τους, δίνουν υπόσχεση πως θα αγωνιστούν ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος και της κρατικής αμέλειας.

Επίσης, ο Φοιτητικός Σύλλογος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ αποφάσισε τη μετονομασία της αίθουσας Δ12 σε αμφιθέατρο Θώμη Πλακιά, προς τιμήν της νεκρής φοιτήτριας του Τμήματος που χάθηκε άδικα στο έγκλημα στα Τέμπη. «Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά της και τονίζουμε πως δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Θα γίνουμε η φωνή της!», σημειώνει ο Φοιτητικός Σύλλογος.

Σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη είναι προγραμματισμένες δεκάδες γενικές συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων, μπροστά στα συλλαλητήρια της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12 μ. και στις 7 μ.μ, ενώ οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν προγραμματίσει και σύσκεψη συντονισμού την Πέμπτη 9 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στο Αίθριο του Πολυτεχνείου.

https://twitter.com/hashtag/%CE%91%CE%A0%CE%98?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw