Δεν είναι ανέκδοτο. Όπως διαβάσαμε στο intronews.gr, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια που ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος κατά την διάρκεια της ειρηνικής συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη. Μάλιστα, η ανακοίνωση κάνει λόγο για απόκρουση επιθέσεων.

Ξέρετε πότε γίνεται απόκρουση επιθέσεων; Όταν κάποιος σου κάνει επίθεση. Ε, οι νέοι, οι γονείς με τα παιδιά τους αγκαλιά και οι ηλικιωμένοι δεν έκαναν καμία επίθεση, εκτός και αν οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι που δεν είναι και τόσο άγνωστοι τελικά στην Αστυνομία, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Ευτυχώς, όμως, έχουμε την τεχνολογία με το μέρος μας. Όχι πάντα, στα Τέμπη, για παράδειγμα, η τεχνολογία έμεινε κάπου κρυμμένη από το 2000. Στο Σύνταγμα, όμως, έκανε την εμφάνιση της, αποδεικνύοντας ότι η καταγραφή της πραγματικότητας με το ίδιο μας το κινητό, είναι το μοναδικό μας όπλο απέναντι στα όπλα που διαθέτουν οι ομάδες καταστολής.

Πολλά βίντεο, λοιπόν, έρχονται συνεχώς στην δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες και εκθέτουν την Αστυνομία, ενισχύοντας παράλληλα τις καταγγελίες για απρόκλητες επιθέσεις των ανδρών των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ, με διεμβολισμούς, χτυπήματα με γκλοπ και βροχή χημικών ενάντια στους διαδηλωτές.

Και αφού οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν κατ’ επανάληψη να διαλύσουν το ειρηνικό πλήθος, προχώρησαν και σε συλλήψεις πέντε ανθρώπων, ένας εκ των έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας στα χέρια τους. Τι πιο λογικό να δέρνεις τον κόσμο και να τον πνίγεις στο χημικό τη στιγμή που διαδηλώνει για τις χρόνιες κρατικές παθογένειες, σωστά;

https://t.co/UuwwmNqC0e

 

https://twitter.com/hashtag/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://twitter.com/hashtag/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://twitter.com/hashtag/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B7?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw