Ελλάδα, σε αυτή τη χώρα που χάνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Αυτό που συνέβη στον Ωρωπό είναι αδιανόητο.

Ελλάδα, σε αυτή τη χώρα που χάνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Αυτό που συνέβη στον Ωρωπό είναι αδιανόητο.


Οι εικόνες από τον Ωρωπό προκαλούν ντροπή και κάνουν από χθες τον γύρο του διαδικτύου. Μια ηλικιωμένη γυναίκα, ηλικίας περίπου 70 ετών, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, πλένεται με λάστιχο από το πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου, το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος Ωρωπού. Για την ακρίβεια, την πλένουν, λες και είναι κάτι άλλο, ένα σύνθετο τηλεόρασης, μια παλιά βιβλιοθήκη, σίγουρα όχι άνθρωπος.

Το αποτρόπαιο περιστατικό διαδραματίστηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου σε πιλοτή πολυκατοικίας με την ηλικιωμένη να τη βρέχουν ενώ την έχουν ξαπλώσει πάνω σε μια κουβέρτα. Για να μην λερώσει το ασθενοφόρο.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έδωσε εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν. «Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.

 
Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν. Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες».
 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα