Δημοσιογραφικά μέσα, κανάλια, δελτία ειδήσεων, εκπομπές μονοπολούν το ενδιαφέρων αναγνωστών και τηλεθεατών με την τραγωδία στα Τέμπη. Σε μερικές περιπτώσεις, ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Λιάγκας και ο Παύλος Τσίμας. Δεν έχουμε λόγια. 

Στη λίστα με τις χυδαιότερες τοποθετήσεις μπαίνει, χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη, και ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος έβαλε ολόκληρο δελτίο σε πλύση, με τρομερό άγχος μην ξεφύγει η συζήτηση περί ευθυνών από το βολικό “κυρίως ανθρώπινο λάθος”. 

“Το αμφισβητεί κανείς αυτό;”, “Δηλαδή τι άλλο μπορεί να φταίει”, αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος σε ένα θεατρικό ρεσιτάλ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δικηγόρου του σταθμάρχη, ο οποίος προς το παρόν χρησιμοποιείται τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από “σωστούς δημοσιογράφους” ως αποδιοπομπαίος τράγος”. Ναι, από ό,τι φαίνεται, ο κύριος Πρετεντέρης δεν είναι ενήμερος για τις τραγικές, βασικά δολοφονικές, ανεπάρκειες του σιδηροδρομικού συστήματος αυτής της υπέροχης χώρας. Μάλλον δεν διάβασε μέσα από τις γραμμές της παραίτησης του πρώην υπουργού, κυρίου Καραμανλή. Δεν έχει διαβάσει και ακούσει όλα όσα λένε οι εργαζόμενοι τόσο καιρό που προειδοποιούσαν πως μια τραγωδία δεν αργεί. Και τελικά είχαν δίκιο. Η τραγωδία δεν άργησε. 

Αν κάποια δεν κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της σε όλη αυτή την παράνοια ήταν η Ράνια Τζίμα. Νομίζω πως είπε όλα όσα μουρμουρίζαμε στις οθόνες μας με ένα βλέμμα και με τα αυτονόητα, για τα οποία δεν έχει ενημερωθεί φαίνεται ο κύριος Πρετεντέρης. 

Δείτε το πιο σύντομο πετσόκομμα της ελληνικής τηλεοπτικής ιστορίας παρακάτω: 

https://t.co/zRfmFDa2gd