Είναι μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας. Η τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τους πολλούς τραυματίες είναι κάτι το οποίο δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Οφείλουμε να μην το ξεχάσουμε. Για το λόγο αυτό, και επειδή πρέπει επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες στα άτομα που πρέπει, μαθητές και φοιτητές σε πολλές περιοχές της χώρας, βγήκαν στους δρόμους για να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής στα θύματα της φονικής σύγκρουσης και παράλληλα να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους σε όσους πενθούν για τις απώλειες αγαπημένων τους προσώπων. 

Το κεντρικό μήνυμα δεν ήταν άλλο από το «στείλε μου όταν φτάσεις», και από την Αθήνα και τη Λάρισα μέχρι τον Βόλο και την Πάτρα, όσοι κατέβηκαν δρόμους επιμένουν πως το προδιαγεγραμμένο έγκλημα ούτε πρέπει και θα συγκαλυφθεί. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές. Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις. Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!- Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!».

 

Υπενθυμίζουμε ότι στα Πανεπιστήμια της χώρας με πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων, τοποθετήθηκαν μαύρα πανιά σε ένδειξη πένθους, ενώ πολλές σχολές τελούν υπό κατάληψη. Πιο συγκεκριμένα, κατάληψη πραγματοποιούν οι φοιτητές σε Φιλοσοφική, Νομική, Φυσικό – Μαθηματικό, σε σχολές του ΠΑΔΑ και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε και συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών με τους φοιτητικούς σύλλογοι να καλούν τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά για να καταδικάσουν «το απαράδεκτο έγκλημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και φοιτητές». Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από τις πορείες φοιτητών και μαθητών σε όλη την Ελλάδα:

https://twitter.com/hashtag/antireport?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://twitter.com/hashtag/%CE%A4%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://t.co/uL0iAAZ1UF

 

https://t.co/3wCu2zRA7I

 

https://twitter.com/hashtag/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

 

https://twitter.com/hashtag/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

 

https://twitter.com/hashtag/hellenic_train?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw