Βρήκαμε όλα τα στερεότυπα της τέταρτης σεζόν του “You“. Αν έχετε δει τα πρώτα επεισόδια του τέταρτου κύκλου αντιλαμβάνεστε την στερεοτυπική ατμόσφαιρα του Λονδίνου γεμάτη με παλιά, κομψή αρχιτεκτονική, λιθόστρωτα μονοπάτια και αγέρωχους αριστοκράτες. Μιλάμε για πράγματα που μόνο οι Αμερικάνοι του Netflix φαντάζονται για την Ευρώπη. Αν ζείτε στο Λονδίνο θα βρείτε κάποιες τρανταχτές αποκλίσεις που εγγυημένα θα σας κάνουν να τραβήξετε τα μαλλιά σας. Το ίδιο έκαναν και οι Γάλλοι με την Έμιλι

Ο Τζο δεν είναι καν στο Λονδίνο

https://twitter.com/genesongs/status/1623835065456160768?ref_src=twsrc%5Etfw

Το φανταστικό (κυριολεκτικά) πανεπιστήμιο στο οποίο εργάζεται ο Τζο εδρεύει στο Ανατολικό Λονδίνο, αλλά αν έχετε πάει ποτέ στο Λονδίνο ή απλά το ψάξατε στους Χάρτες Google, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να δείτε τόσο πράσινο και γρασίδι σε ένα πανεπιστήμιο. Οι καταπράσινες εκτάσεις περιορίζονται στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και σε πολλά (τουριστικά) πάρκα. Τα πανεπιστήμια στο Λονδίνο στερούνται εκτεταμένων πράσινων πανεπιστημιουπόλεων. Οι σκηνές του Τζο ως λέκτορα γυρίστηκαν πραγματικά στο Royal Holloway College, το οποίο βρίσκεται στην κομητεία δίπλα στο Λονδίνο, στο Surrey.

Ο Τζο λατρεύει πραγματικά το περπάτημα (σε μια πόλη που μόνο τουρίστες περπατάνε)

https://twitter.com/hashtag/YOU?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

H γελοία δίωρη μετακίνηση είναι ένα τεράστιο εγχείρημα για οποιονδήποτε. Ειδικά αν το κάνουν δύο φορές την ημέρα σχεδόν κάθε μέρα. Κανςείς δεν περπατά από το Ανατολικό Λονδίνο για να φτάσει στο διαμέρισμά του στο South Kensington. Μπορείς να πάρεις το μετρό. 

Ένας καθηγητής που ζει στο South Kensington

https://twitter.com/Ryan_Hulteen/status/1626033078958186496?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Τζο ζει στο Kynance Mews, το οποίο θα μπορούσε σχεδόν να είναι γείτονας με το παλάτι του Κένσινγκτον. Αυτά τα διαμερίσματα κοστίζουν εύκολα μερικά εκατομμύρια λίρες. Στην πραγματικότητα, ένα από τα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων στο Kynance Mews εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 2.464.000 και 3.012.000 £. Συγκρίνοντας αυτό με τον μέσο ετήσιο μισθό του καθηγητή στο Λονδίνο, που είναι λίγο πάνω από 40.000 £, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο Joe θα μπορούσε να το αντέξει οικονομικά. 

Ένα τζάκι σε κάθε γωνιά

Από το 1956, το μεγαλύτερο μέρος του Λονδίνου εμπίπτει σε ζώνες χωρίς καπνό, όπου δεν επιτρέπεται η εκπομπή καπνού από καμινάδες και σόμπες σε οποιοδήποτε είδος κτιρίου.

Η βρετανική αργκό

https://twitter.com/hashtag/you?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Βρίσκουμε τον Τζο να φοράει μια κωμική ποδιά με το “Snog the Chef” γραμμένο στο στήθος του καθώς κρύβει ένα νεκρό σώμα. Μια ποδιά που κανένας Λονδρέζος που σέβεται τον εαυτό του δεν θα φορούσε ούτε θα είχε στην κατοχή του.  

Διώροφα λεωφορεία 

Προς μεγάλη απογοήτευση όλων, τα λεωφορεία Routemaster δεν κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους του Λονδίνου.