Έτσι είναι οι άνθρωποι, περίεργοι. Θέλουν να ξέρουν τα πάντα και ίσως αυτός να είναι ένας από τους λόγους που το ανθρώπινο είδος και η τεχνολογία έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Μην κοιτάτε που τα ηλεκτρονικά συστήματα στα τρένα μας δεν λειτουργούν ή μάλλον, δεν έχουν καν εγκατασταθεί, είμαστε μια ιδιαίτερη περίπτωση σαν χώρα. 

Ας μείνουμε όμως στα της περιέργειας.

Η περιέργεια, λοιπόν, είναι ριζωμένη μέσα μας και μας βοηθά να μάθουμε ως μωρά και να επιβιώνουμε ως ενήλικες. Όσον αφορά τον ορισμό, δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος και οι ερευνητές σε πολλούς κλάδους, παρά το μεγάλο τους ενδιαφέρον για αυτή, δεν έχουν καταφέρει να της δώσουν έναν ευρέως αποδεκτό ορισμό. Περιττές πληροφορίες θα μας πείτε. Θα συμφωνήσουμε. 

Πριν προχωρούμε, όμως, να σας πούμε ότι ο Ουίλιαμ Τζέιμς, ένας από τους πρώτους σύγχρονους ψυχολόγους, το ονόμασε «ώθηση προς καλύτερη γνώση». Ε, και κάπου εδώ εμφανίζεται η μηχανή αναζήτησης της Google. Αυτή  μηχανή διαχειρίζεται περισσότερες από 3,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως οπότε, όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων και μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους που την χρησιμοποιούν, είναι η Μαρίνα από τον δεύτερο και ο Κώστας από τον πέμπτο. Τυχαία τα ονόματα, μην δίνετε σημασία. Θα φτάσουμε και εκεί σε λίγο.

via GIPHY

Η Google, που λέτε, παρέχει πολλές διαφορετικές επιλογές για προσαρμοσμένες αναζητήσεις, χρησιμοποιώντας σύμβολα για να συμπεριλάβει, να αποκλείσει, να καθορίσει ή να απαιτήσει συγκεκριμένη συμπεριφορά αναζήτησης, και προσφέρει εξειδικευμένες διαδραστικές εμπειρίες, όπως κατάσταση πτήσεων και παρακολούθηση πακέτων, προγνώσεις καιρού, μετατροπές νομισμάτων, μονάδων και χρόνου, ορισμούς λέξεων και πολλά άλλα. 

Σε αυτά τα πολλά άλλα, είναι και οι αναζητήσεις της Μαρίνας και της κάθε Μαρίνας από τον δεύτερο, όπως και του Μιχάλη ο οποίος έχει και αυτός τις απορίες του. Ποιες είναι αυτές; Μην κουράζεστε, τις ψάξαμε εμείς για εσάς. Πληκτρολογήσαμε «πώς θα καταλάβεις αν…» και αυτά είναι τα πρώτα αποτελέσματα που μας εμφάνισε η μηχανή αναζήτησης της Google. 

Πώς θα καταλάβεις αν…

Σε θέλει μια γυναίκα

Είσαι έγκυος

Ένας άντρας είναι παρθένος
 
Σε θέλει

Σε απατάει

Σου έχουν κάνει μάγια

Είναι αγόρι ή κορίτσι

Είσαι ερωτευμένη

Σε σκέφτεται

Σε αγαπάει