Βρήκαμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να κόψεις το τσιγάρο

«Αφού εγώ το κόβω όποτε θέλω». Ποτέ, κανείς.

Βρήκαμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να κόψεις το τσιγάρο

«Αφού εγώ το κόβω όποτε θέλω». Ποτέ, κανείς.


Ναι, ναι, μας τα έχεις πει ξανά. Θα το κόψεις από Δευτέρα, όποτε θέλεις το κόβεις, δεν είσαι μανιακός καπνιστής. Όπως ήδη είπαμε, τα έχουμε ακούσει πολλές φορές όλα αυτά. Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Το να κόψει το τσιγάρο ένας καπνιστής, δεν είναι και το πιο εύκολο σε αυτόν τον κόσμο καθώς εθισμός στη νικοτίνη βαράει καμπανάκια με τον πρωινό καφέ ή με το ποτό. 

Ωστόσο, ένα κολιέ που ονομάζεται SmokeMon, παντέτα του Πανεπιστημίου Northwestern, στοχεύει να βοηθήσει όσους επιθυμούν να κόψουν οριστικά αυτή τη συνήθεια. Όχι, αλήθεια. Το κολιέ παρακολουθεί τις συνήθειες ενός ατόμου όταν καπνίζει, κάτι που σημαίνει ότι ξέρει πότε ανάβει ένα τσιγάρο, τη διάρκεια της «τζούρας», την ποσότητα του καπνού που εισπνέεται και το χρόνο μεταξύ κάθε τσιγάρου. 

Στη συνέχεια, τα δεδομένα που συλλέγονται «χαρτογραφούνται» για να προσδιοριστεί πόσο επιβλαβής είναι η έκθεση του ατόμου στο μονοξείδιο του άνθρακα. Ε, κάπως σε φοβίζει όταν μαθαίνεις τι πραγματικά σου συμβαίνει μόλις πάρεις τον αναπτήρα στα χέρια σου. Το επόμενο πράγμα που κάνει το κολιέ, είναι ουσιαστικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να κόψουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια καθώς η «χαρτογράφηση» του καπνίσματος του κάθε ατόμου, βοηθάει τους ειδικούς να καταλάβουν πόσο εθισμένο είναι.

via GIPHY

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην οργάνωση της διακοπής του «πάφα-πούφα». Αυτή τη στιγμή, το SmokeMon λειτουργεί καλύτερα με τα κλασικά τσιγάρα αλλά η ερευνητική ομάδα ελπίζει να συμπεριλάβει και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αυτά που μυρίζουν σαν… ξέρετε τώρα και που κάνετε σε κλειστό χώρο λες και δεν συμβαίνει τίποτα

Ολες αυτές οι λεπτομέρειες επιτρέπουν να μετρούν και να αξιολογούν οι επιστήμονες έκθεση σε μονοξείδιο του άνθρακα και να κατανοηθεί καλύτερα η σχέση μεταξύ χημικής έκθεσης και νόσων σχετικών με το κάπνισμα, όπως ο καρκίνος, η καρδιοπάθεια, το εγκεφαλικό, η πνευμονική νόσος, ο διαβήτης, το εμφύσημα και η χρόνια βρογχίτιδα. Επίσης, οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη του πότε κάποιος θα υποτροπιάσει και πότε να παρέμβει κάποιος health coach (αυτός μας έλειπε), με αποστολή μηνύματος ώστε να τον σταματήσει.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα