“Ούτε αυτοί ντρέπονται, ούτε εμείς ντρεπόμαστε και το προτεκτοράτο συνεχίζει το προεκλογικό του καρναβάλι πάνω στο πτώμα της νιότης που δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε να ξενιτευτεί”. Δεν ξέρουμε γιατί κάποιοι θεωρούν ότι έπρεπε να διαλέξει πλευρά και να γίνει διχαστικός. Αντί να αποδώσει τις ευθύνες αμφίπλευρα. Εκεί όπου δικαιωματικά ανήκουν. Για τη σύγκρουση στα Τέμπη φταίει η διαχρονική αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού. Είναι πολιτικό το ζήτημα, όχι κομματικό. Ο Γιάννης Αγγελάκας επέλεξε τη στάση του ανένταχτου παρατηρητή και σύμφωνα με την προσωπική του αντίληψη υπάρχει μια αιτιακή αλυσίδα που εξηγεί την επίσκεψη στα Τέμπη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν είναι ετεροπροσδιοριζόμενη η άποψη του. Πώς να είναι όταν οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι τουλάχιστον 57

Να πούμε ότι ο καλλιτέχνης ανέβασε φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα από το νοσοκομείο της Λάρισας όπου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για έκτακτη αιμοδοσία για την βοήθεια των τραυματιών. Και λίγο μετά την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει, επίσης, πολύ καλά ότι η συζήτηση για τα αίτια της τραγωδίας δεν θα αποφευχθεί με την παραίτηση του υπουργού του, αλλά καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική».

Φυσικά, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επισκέφθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό, ενώ συνομίλησε με συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι “συνάντησα συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων στο νοσοκομείο της Λάρισας. Μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, με περίσσευμα αξιοπρέπειας, με ρώτησαν «γιατί». Και μου είπαν «ποτέ ξανά». Τους οφείλουμε μία ειλικρινή απάντηση”. Γιατί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας είναι του προηγούμενου αιώνα. Γιατί ξέρατε όλοι πώς το δυστύχημα αυτό ήταν θέμα χρόνου.