Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη μετρά ως τώρα 57 νεκρούς. Οι συγγενείς των ανθρώπων που επιβιβάστηκαν σε αυτό το τρένο και δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, δεν τους έστειλαν ποτέ “έφτασα” ή “έλα να με πάρεις” βιώνουν τραγικές στιγμές προσπαθώντας να μάθουν νεότερα για τους ανθρώπους τους, στις πιο ελπιδοφόρες περιπτώσεις ή για να τους αναγνωρίσουν ώστε να καταφέρουν να τους θάψουν. Μιλάμε για όλεθρο. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τη σιωπή. 

Σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ μεταδίδεται ο θρήνος και η αγανάκτηση λεπτό το λεπτό. Τόσο επιβαίνοντες στο τρένο, που βγήκαν αλώβητοι από τη σύγγρουση, όσο και συγγενείς θυμάτων που είτε έχουν χάσει τους ανθρώπους τους είτε ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πάρουν μια σαφή απάντηση αλλά και μια ουσιαστική εικόνα του πώς χάθηκαν οι άνθρωποί τους, μεταδίδουν τα όσα βιώνουν. 

Ένας από αυτούς, ο Δημήτρης Μπουρνάζης, είπε την ωμή αλήθεια για την κατάσταση που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Ο νεαρός προσπαθεί από χθες το πρωί να μάθει μια πολύ απλή πληροφορία. Μια πληροφορία που θα μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε στα χέρια του, ακόμα και ο ίδιος. Πόσο μάλλον η ίδια η εταιρεία: σε ποια θέση καθόταν ο πατέρας και ο αδερφός του στο τρένο, έχοντας κλείσει τα εισιτήριά τους διαδικτυακά. Σιωπή. Δεν του απαντάει κανείς. Δεν του δίνει κανείς μια τόσο απλή πληροφορία. 

Μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, ο νεαρός είπε όλη την ωμή αλήθεια. Την ουσία, πέραν των πολιτικών που θεώρησαν πως καθάρισαν με δάκρυα και παραιτήσεις. Πέραν του πρωθυπουργού που βιάστηκε να μιλήσει για ανθρώπινο λάθος. 

Δείτε το απόσπασμα μετά το 5:18: