Η πραγματικότητα δίνει τα καλύτερα σενάρια στους σεναριογράφους του Χόλιγουντ. Στις αρχές του 2023 ένας ναυτικός διασώθηκε μετά από 24 μέρες εν πλώ και είπε στις κολομβιανές αρχές όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο όταν τα ρεύματα παρέσυραν το ιστιοφόρο στη θάλασσα. Ο Έλβις Φρανσουά, 47 ετών, είχε γράψει τη λέξη «βοήθεια» στα αγγλικά στο κύτος του σκάφους, κάτι που οι αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν το κλειδί για τη διάσωσή του. Τους είπε ότι ζούσε με ένα μπουκάλι κέτσαπ, σκόνη σκόρδου και κύβους Maggi.

Η εταιρεία τροφίμων Heinz  ήρθε σε επαφή με τον διασωθέντα ναυτικό για να του αγοράσει ένα νέο ιστιοφόρο αφού ξεκίνησε μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο #FindtheKetchupBoatGuy που έγινε γρήγορα viral. Η καμπάνια #FindtheKetchupBoatGuy λειτούργησε ως υστερόγραφο σε ένα έπος επιβίωσης που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, όταν τα ρεύματα στην Καραϊβική παρέσυραν το ιστιοφόρο του Φρανσουά ενώ έκανε επισκευές σε αυτό έξω από το νησί Sint Maarten στις Ολλανδικές Αντίλλες, όπου ζει. Αυτή η έκκληση – με τη μορφή της καμπάνιας #FindtheKetchupBoatGuy – έφτασε σε σχεδόν 5 εκατομμύρια χρήστες και συγκέντρωσε περισσότερα από 4.000 likes, ρεκόρ για τη Heinz

Χρειάστηκε να αφαιρέσει νερό από το σκάφος για να αποφύγει τη βύθιση και ανεπιτυχώς προσπάθησε να ανάψει φωτιά ως σήμα κινδύνου.Τελικά, χρησιμοποίησε έναν καθρέφτη για να δώσει σήμα σε ένα διερχόμενο αεροπλάνο, του οποίου ο πιλότος τον παρατήρησε περίπου 120 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της χερσονήσου Guajira της Κολομβίας. Το πλήρωμα ενός εμπορικού πλοίου τον μετέφερε στη συνέχεια στο λιμάνι της Καρταχένα όπου –εκτός από κάποια απώλεια βάρους– ήταν απολύτως υγιής, σύμφωνα με το ναυτικό της Κολομβίας, το οποίο ανακοίνωσε την αξιοσημείωτη διάσωση στις 18 Ιανουαρίου.