Δεν μπορεί, αν ψάξουμε καλά κάτω από τα χαλάσματα του ελληνικού διαδικτύου, θα βρούμε κάποια σελίδα στο Facebook ή στο Instagram με την ονομασία «Λόγια Σοφών Ανδρών», άλλωστε τόσους φιλόσοφους και στοχαστές γέννησε αυτή η χώρα. Αν υπάρχει λοιπόν -που σίγουρα θα υπάρχει-, κάνουμε έκκληση στους διαχειριστές να κάνουν ένα ποστ που εκτός από το reach της σελίδας, θα μας ανεβάσει και το ηθικό σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα μας. Βλέπετε, η τραγωδία στα Τέμπη θα μας ακολουθεί για πολλά, πολλά χρόνια. 

Ευτυχώς όμως, μετά από κάθε εθνική τραγωδία, ακολουθούν λαμπρές μέρες καθώς ένα κράτος μαθαίνει από τα λάθη του, προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες, εξελίσσεται, μεγαλουργεί, εκσυγχρονίζεται. Δεν το λέμε εμείς, το νόημα των όσων είπε ο Παύλος Τσίμας προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε και να σας σερβίρουμε αν και, μεταξύ μας, δεν χρειάστηκε να ασχοληθούμε με την κβαντική φυσική για να το καταλάβουμε, ήταν ξεκάθαρος ο άνθρωπος. 

Ο Παύλος Τσίμας, στην πιο ΣΚΑΪ στιγμή του και με το ρολόι του προφανώς χαλασμένο αφού το σχόλιό του ήταν όλο λάθος και ακατάλληλο για την χρονική στιγμή που ειπώθηκε, βρήκε αυτή τη μικροσκοπική χαραμάδα φωτός σε μία από τις πιο σκοτεινές στιγμές των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και αφού φυσικά έχει ήδη σταθεί στην ευθιξία του Κώστα Καραμανλή μετά την λογική παραίτηση του, «κάποτε έγιναν τα δύο ατυχήματα στα Τέμπη με τα πούλμαν και δόθηκε η ευκαιρία να γίνει μια υπέροχη εθνική οδός. Ελπίζω τώρα με αυτό το ατύχημα να φτιάξουμε και ένα υπέροχο και σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο».

Ναι, ναι, καλά διαβάσατε. Γιατί, ως γνωστόν, όπου υπάρχει κρίση, υπάρχει και ευκαιρία για κάτι καλό και ποιο μπορεί να θεωρηθεί καλό στην συγκεκριμένη περίπτωση; Ένα υπέροχο και σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο. Στην Ελλάδα ζούμε, μην το ξεχνάτε αυτό. Αν δεν προκύψει η αναποδιά τότε δεν λαμβάνουμε μέτρα για να την αποτρέψουμε, έτσι τουλάχιστον αναφέρει ένα αρχαίο ασιατικό ρητό.