Αν έπρεπε να διαλέξουμε το πιο παράξενο μέρος σε αυτόν εδώ τον πλανήτη, θα λέγαμε μάλλον το Τρίγωνο των Βερμούδων. Όχι επειδή το πιστεύουμε, αλλά επειδή το πιστεύουν όλοι οι άλλοι. Κι αν το διαλέγαμε, θα πέφταμε έξω. Δεν υπάρχει «παράξενο μέρος στη Γη», γιατί, διάολε, όλη η Γη είναι παράξενη. Δεν υπάρχει τόπος σε αυτόν τον όμορφο κατά τα άλλα πλανήτη και έχουμε τις αποδείξεις. 

Ένα thread στο Reddit έγινε τόπος συγκέντρωσης των πιο παράξενων screenshot που έχουν κάνει άνθρωποι στο Google Maps. Τα σχόλια ήταν άφθονα, οι φωτογραφίες πολλές. Το Bored Panda συγκέντρωσε 50 και εμείς τα 13 αγαπημένα μας. 

Μπορείς να φανταστείς το lowest σημείο της ζωής σου να απαθανατίζεται με τον πιο παρεμβατικό τρόπο και να συνοδεύει για πάντα ένα spot στον χάρτη; Δεν θες. Κανείς δεν το θέλει. Κάποιοι, ωστόσο, το έπαθαν. Φαντάζεσαι να ανοίγεις το Google Maps και να πέφτεις πάνω σε άτομα ντυμένα με τις μάσκες του διεστραμμένου τυπά στο Saw; Όχι. Γιατί, αθώο μου πλάσμα, δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στον κόσμο.

Ίσως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αυτός ο πλανήτης είναι πολύ πιο παράξενος από όσο φανταζόμαστε. Ίσως οι παρακάτω φωτογραφίες αποτελέσουν ένα απότομο ξύπνημα. Ίσως μια απόδειξη πως ζούμε βαθιά χωμένοι στον σουρεαλισμό. Ίσως πάλι σε κάνουν να γελάσεις ακραία. 

Τέλος πάντων, παρακάτω θα βρεις δεκατρία παράξενα σκηνικά που έχουν δει άνθρωποι στο Google Maps άθελά τους:

1. Σοβαρά τώρα, πού είναι η μαμά αυτού του παιδιού;

2. Κάποιος χάκαρε τον πλανήτη

3. “Ο σκύλος μου έχει πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά όταν τσεκάρω το Google Maps, είναι ακόμα εκεί, κυνηγάει ένα αυτοκίνητο”

4. Και ανοίγεις το Google Maps και βλέπεις το νταραβέρι

5. “Poo” ξέρουμε όλοι τι σημαίνει, έτσι;

6. Θα θέλαμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό

7. Το blur στα πόδια το βλέπουμε όλοι, έτσι; Να πούμε ένα μπράβο.

8. Σύντομα σε κάποιο true crime podcast;

9. Φαντάζεσαι αυτή τη στιγμή της ζωής σου να μένει για αθάνατη στον χρόνο;

10. Όχι, δεν είσαι μεθυσμένος.

11. Επιμένουμε, δεν είσαι μεθυσμένος.

12. Ένας κύριος μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών, σε ένα πάρκο στη Σουηδία. Μαγεία. 

13. Όλα καλά στη Ρωσία.