*Υπερβολικά μέτριο edit, αλλά

Μέρες γιορτινές, με στολές, ντελαπόνγκο, λαγάνα και μπόλικο ταραμά βίωσε η χώρα. Μια χώρα η οποία, εκτός από τους χορούς στο καρναβάλι, χόρεψε και χορεύει στους ρυθμούς του Παύλου Πολάκη. Οπότε, ας συμφωνήσουμε ότι δύο πράγματα απασχόλησαν τους Έλληνες το τριήμερο: το λίκνισμα και ο εσωκομματικός αναβρασμός στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάρτηση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και βουλευτή Χανιών.

Το στόρι για όσους πετούν ακόμα χαρταετό: Ο Παύλος Πολάκης, το Σάββατο και ενώ πολλοί έπιναν τα τσίπουρά τους στην Πάτρα, στράφηκε κατά 13 δικαστών και 15 δημοσιογράφων, με ονοματεπώνυμα και φωτογραφίες μέσω του προφίλ του στο Facebook, γράφοντας πως, «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά». Είτε συμφωνούμε μαζί του είτε όχι, ο τρόπος του, ο οποίος θυμίζει προκήρυξη, είναι λάθος.

Σήμερα, λοιπόν, για να χρησιμοποιήσουμε ένα αγαπημένο δημοσιογραφικό κλισέ, είναι ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα χειριστούν την περίπτωσή του. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στην Κουμουνδούρου και ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει την παραπομπή του βουλευτή Χανίων στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεδριάσει άμεσα. Μάλιστα, ειλημμένη είναι η απόφαση να τεθεί και εκτός ψηφοδελτίων, ενώ έχει καθαιρεθεί από τομεαρχής Διαφάνειας. Τι μένει να μάθουμε; Αν η Κουμουνδούρου θα φτάσει έως τη διαγραφή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας. 

Αν γίνει αυτό, τότε τι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης; Θα συνεχίσει να εργάζεται ως γιατρός, θα μας πείτε. Έχετε δίκιο. Αν όμως βαρέθηκε να φοράει τη λευκή του ρόμπα, τότε τι θα κάνει; Εδώ σας θέλουμε. Σταματήστε να ξύνετε το κεφάλι σας, θα ματώσει. Βρήκαμε ήδη ποια επαγγέλματα θα σκεφτεί σοβαρά να ακολουθήσει.

Οξύθυμος παρκαδόρος σε γκαράζ πλοίου

Μην τον νευριάζεις. Για το δικό σου καλό. Πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες του, αλλά ακόμα και τότε, θα τα ακούσεις τα καντήλια σου. Δεν φταις εσύ, είναι λιγάκι οξύθυμος. Επίσης, είναι κάπως δύσκολο το να είσαι παρκαδόρος σε γκαράζ πλοίου.

Σερβιτόρος σε ταβέρνα

Κακό είναι δηλαδή που του αρέσει να τρώει, να πίνει και να καπνίζει σε ταβέρνα; Είναι ένας από εμάς. Μόνο που από εδώ και πέρα, εκτός από το να καταναλώνει, θα σερβίρει. Μην ζητήσεις κατάλογο, θα σου φέρει ό,τι πιστεύει εκείνος ότι σου ταιριάζει. Για κάνε ότι διαφωνείς να δούμε κάτι;

Υπάλληλος σε μαγαζί με καπνικά

Καπνίζει. Δικαίωμά του δεν είναι; Είναι. Εσείς τι ζόρι τραβάτε; Ο Παύλος Πολάκης θα μπορούσε εύκολα να δουλεύει σε μαγαζί με καπνικά και που, με νεύρα, θα σε πίεζε να μην αγοράσεις αυτές τις αηδίες με το υγρό ή το άλλο που μυρίζει σαν… Ξέρετε τι, μην λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Δικαστής/δημοσιογράφος

Γιατί έτσι:

Κατασκευαστής τσίγκινων εσωρούχων

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία για το σκάνδαλο της Novartis, είχε απευθυνθεί με έντονο ύφος προς τους ευρισκόμενους εκεί εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, και τους είπε «για να δούμε αν έχετε τα κότσια τώρα να ζητήσετε συγγνώμη». Ο Παύλος Πολάκης, τότε, τον πλησίασε, κάτι ψέλλισε, και ο Άδωνις του είπε «θα τα πούμε την Τετάρτη». Αυτό ήταν. «Έλα με τσίγκινο σώβρακο», του είπε ο Χανιώτης σούπερ σταρ.