To DMC-12, το αυτοκίνητο του αινιγματικού John DeLorean, μπορεί να απέτυχε εμπορικά, εντούτοις στον κόσμο του αυτοκινήτου αποτελεί ένα θρύλο κάτι στο οποίο συνέβαλε και η κινηματογραφική τριλογία «Back to the Future»

Σήμερα η εταιρεία αποκτά μία νέα ζωή, χάρη σε ένα αυτοκίνητο που πραγματικά έρχεται από το μέλλον.

Αναμφίβολα o John DeLorean αποτελεί μια πολυσυζητημένη, αμφιλεγόμενη και αινιγματική προσωπικότητα στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, που σημάδεψε συναρπαστικά την εποχή. Απόλυτα δικαιολογημένα, λοιπόν, έχουν ήδη γίνει τουλάχιστον τρεις κινηματογραφικές παραγωγές για τον John DeLorean. Δύο το 2019, το «Driven» και ένα ντοκιμαντέρ «Framing John DeLorean» με τον Alec Baldwin, και μόλις πέρυσι το Netflix παρουσίασε την docuseries τριών επεισοδίων «Myth & Mogul: John DeLorean».

Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά την πτώχευση του 1982, η νέα DMC ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο, πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Alpha 5. To 1982, όταν έβαλε λουκέτο η DMC στο εργοστάσιό της στη Βόρειο Ιρλανδία, είχε μόλις προλάβει να παραγάγει, μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας, κοντά στα 9.000 DMC-12 από ανοξείδωτο ατσάλι!

Διάβασε τη συνέχεια στο 4troxoi.gr