Πλέον τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση, ειδικά στην Ελλάδα του 2023. Γιατί το λέμε αυτό: Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (24/2), οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με τον δικαστικό κλητήρα, επιχείρησαν να εισέλθουν με τον γνωστό τραμπούκικο τρόπο σε σπίτι την ώρα που η οικογένεια βρισκόταν στο εσωτερικό του. Και όλο αυτό, γιατί το σπίτι μπήκε σε πλειστηριασμό για ένα χρέος που με τις προσαυξήσεις φτάνει περίπου τις 40.000 ευρώ.

Φυσικά, μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία τους στο χώρο, έξω από το σπίτι πί της Οδού Αντιόχεια και Ιθάκης στον Άγιο Παντελεήμονα, συγκεντρώθηκε κόσμος προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους ιδιοκτήτες.

Όπως υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, όταν μπήκε ο δικαστικός επιμελητής στο σπίτι της, έδωσε εντολή να πάρει τα πράγματά της και εντός πέντε λεπτών να αποχωρήσει από τον χώρο. Επαναλαμβάνουμε: για ένα χρέος που με τις προσαυξήσεις φτάνει περίπου τις 40.000 ευρώ.

Η ιδιοκτήτρια, η οποία έχει 68% ποσοστό αναπηρίας, περιέγραψε τον διάλογο που είχε με τον δικαστικό επιμελητή και τις αστυνομικές δυνάμεις. 

https://twitter.com/hashtag/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%83%CE%B7?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw


Η έξωση από τον δικαστικό επιμελητή, παρουσία της αστυνομίας, διεκόπη προσωρινά καθώς αποτράπηκε κάτω από την αποφασιστική και άμεση παρέμβαση μελών του ΚΚΕ, συνδικαλιστών και εργατικών Σωματείων.