Όλοι, προσπαθώντας να βγούμε στη Λεωφόρο Συγγρού προς Φάληρο ή Πειραιά ή πηγαίνοντας προς Ταύρο, έχουμε ακολουθήσει -με κάποια απορία- εκείνη την πινακίδα που γράφει «Παραλία». ΟΚ, γελάσαμε τις πρώτες φορές, αλλά ένα «τι παραλία μωρέ» πάντα το σκεφτόμασταν. Ε, λοιπόν τώρα λέμε ένα αμήχανο αντίο στην πινακίδα αυτή γιατί αντικαταστάθηκε από μια ελαφρώς πιο σουρεαλιστική: «Αθηναϊκή Ριβιέρα». Άντε και να είσαι κάπως νυσταγμένος και να σκαλώσεις εντελώς. 

Αυτές οι πινακίδες που δεν βοηθούσαν ιδιαίτερα τους οδηγούς στους οποίους απευθύνονταν μιας και το “paralia” δεν είναι η αγγλική μετάφραση της λέξης, αλλά περισσότερο μια οικεία εικόνα για τους Millennials που έγραφαν με greeklish πριν το 2012. 

https://t.co/BMHT5ISvAd

Όπως φαίνεται, αυτή η ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ πινακίδα, που βρισκόταν στη Λουμιτζή στο ρεύμα προς Ταύρο, αντικαταστάθηκε από μια άλλη, που αναφέρεται στην «Παραλία» ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα». Αυτή τη φορά μάλλον με στόχο να μπερδέψει τα λοκάλια, όπως μπέρδευε μέχρι πρότινος τους τουρίστες που έψαχναν λίγη αμμουδιά να απλώσουν την πετσέτα τους, αλλά έπεφταν πάνω σε ράγες τραμ και αμήχανα μεγάλα café-bar με είσοδο. Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα, όταν μιλάμε για Αθηναϊκή Ριβιέρα αναφερόμαστε στην παραλιακή οδό «Αθηνών-Σουνίου»

Η νέα πινακίδα τρολαρίστηκε στο Twitter, αποτέλεσε και προσπάθεια beef με τους Θεσσαλονικείς (εσείς έχετε Ριβιέρα ρε;), αλλά σε εμάς προκαλεί μια νοσταλγία. Γιατί σε αυτή την πινακιδούλα «Παραλία» κρύβεται η πεμπτουσία του elladistan aesthetic. Γιατί να μεταφράσεις τη λέξη παραλία στα αγγλικά; Ποιος γράφει “beach” για να διευκολύνει ζωές; Γράψε εκεί με αγγλικούς χαρακτήρες “paralia” να τελειώνουμε. Πιο ελληνικό πεθαίνεις. 

https://t.co/BeE3mdJZYL

Ένας αμήχανος αποχαιρετισμός στην πινακίδα «Paralia», λοιπόν. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.