Σαν την τριλογία του Πίτερ Τζάκσον δεν έχει. Για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μιλάμε, όχι για το Χόμπιτ -αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία. Και αφού σαν την τριλογία του Πίτερ Τζάκσον δεν έχει, θα ήταν σωστό να αφήσουμε το σύμπαν του Τόλκιν στην άκρη; Σε καμία περίπτωση. Άλλωστε είχαμε και τη σειρά του Άρχοντα το καλοκαίρι, μια σειρά που η Amazon έχει δώσει πολλά, υπερβολικά πολλά εκατομμύρια.

Από χθες αργά το βράδυ, όμως, κυκλοφορεί μία είδηση που κάπως μας τάραξε. Ο Άρχοντας του Τζάκσον θα μείνει όπως είναι, δηλαδή σαν την τριλογία που όμοιά της δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ ξανά. Αλλά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ ανακοίνωσε την πολυετή συμφωνία παραγωγής πολλών ταινιών σχετικές με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ποσό της συμφωνίας με την Embracer Group, την εταιρία που από μερικούς μήνες αγόρασε τα δικαιώματα των σχετικών βιβλίων.

«Η ευκαιρία να προσκαλέσουμε τους θαυμαστές βαθύτερα στον κινηματογραφικό κόσμο της Μέσης Γης είναι μεγάλη τιμή και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Middle-earth Enterprises και την Embracer σε αυτή την περιπέτεια, ανέφεραν οι άνθρωποι της η Warner Bros.

Οι ταινίες θα γίνουν μέσω της εταιρείας παραγωγής New Line Cinema της Warner Bros, όπως έγινε και με τη τριλογία που γύρισε ο one and only Πίτερ Τζάκσον, το διάστημα 2001 με 2003. Οι ταινίες απέφεραν σχεδόν 3 δισ. δολάρια, ενώ η τρίτη ταινία «The Return of the King» κέρδισε 11 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Δεν μας βλέπει ούτε καν

Να σημειωθεί πως τα δικαιώματα που έχει αγοράσει η Embracer Group δεν έχουν μέσα και το Σιλμαρίλιον, ούτε τις Ατέλειωτες Ιστορίες, βιβλία που οι φανς πολύ θα ήθελαν να δουν στην οθόνη. Υπενθυμίζεται επίσης πως η Amazon τους προηγούμενους μήνες έβγαλε την 1η σεζόν της σειράς Rings Of Power, έχοντας πρόσβαση περίπου στο ίδιο υλικό που θα έχει η Warner Bros.

Άντε να δούμε…