Η πλατφόρμα είναι ένα τεράστιο βιντεοκλάμπ. Μόνο που δεν υπάρχει κανένας στο ταμείο να σε αποτρέψει να πάρεις τη φόλα και να χάσεις χρόνο άδικα.

Inside Man

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο μισό του πρώτου επεισοδίου, για τρεις ώρες και τριάντα λεπτά νιώθουμε ότι κάποιος μας τρολάρει.Ο Στάνλεϊ Τούτσι είναι ένας ηθοποιός που μπορεί να διαβάζει τον τηλεφωνικό κατάλογο κι εμείς να πληρώνουμε εισιτήριο για να τον ακούμε. Δεν ξέρουμε γιατί είπε ναι σε αυτό το ρόλο. Ίσως ήθελε να κάνει ανακαίνιση το σπίτι του.

“Το πιο Τυχερό Κορίτσι στον Κόσμο”

Καλύτερα να βάζαμε ξανά τα “Νούμερα” στο Ertflix, παρά αυτή την επιφανειακή ταινία για το #MeToo του Netflix. Γιατί δέχτηκε η Μίλα Κούνις να κάνει αυτή την ταινία; Χρωστάει; Ο Βρετανός σκηνοθέτης Μάικ Μπάρκερ  έχει στο βιογραφικό του τα The Handmaid’s Tale, Fargo και Broadchurch. Προφανώς, κάτι πήγε λάθος εδώ. Το μυθιστόρημα αυτό προφανώς δεν άξιζε μια τόσο θλιβερή κινηματογραφική μεταφορά. Με μια εξαίρεση. Την τελική σκηνή. Που άξιζε το δίωρο.

“Πάρε Ανάσα”

Έξι επεισόδια που θα μπορούσαν να είναι απλά μια μέτρια ταινία 90 λεπτών. Για να κοιμηθούμε στον καναπέ ενώ έπαιζε στο background. Μια ιστορία επιβίωσης στην άγρια φύση του Καναδά λειτουργεί καλύτερα από βαλεριάνα. Δεν ξέρω τι λέει για εμάς το γεγονός ότι συνεχίζουμε να πληρώνουμε τη συνδρομή ακόμη και μετά το τέλος αυτής της σειράς.

“Πειθώ”

Στη θέση της Ντακότα Τζόνσον θα είχα αλλάξει ατζέντη και θα ζητούσα συγγνώμη από τους θεατές της ταινίας. Θα μπορούσε κανείς να γράψει μια διατριβή για το πόσο κακό είναι, σε κάποια σχολή σκηνοθεσίας στην Αμερική και να πάρει distinction. Μάλλον πληρώνουμε την επιτυχία του Bridgerton. Δεν είναι αστείο. Δεν είναι ρομαντική ταινία. Δεν είναι καν κακή ταινία. Είναι μια προσβολή για όλους. Δεν θα έπρεπε ποτέ να βγει στις οθόνες αυτό το βαρετό έκτρωμα. Είναι πιθανότατα κάποιο κοινωνικό πείραμα για τους συνδρομητές του Netflix, πόσα λεπτά αντέχετε στον πόνο. Δεν ξέρω τι επίπεδο αντοχής έχω κατακτήσει με το μισάωρο.

“Spiderhead”

Το Netflix βγάζει τις καλύτερες ταινίες για όσους πάσχουν από αϋπνία. Την πάτησα γιατί διάβασα ότι βασίζεται στο διήγημά του George Saunders “Escape from Spiderhead”, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο New Yorker το 2010, αυτά με φάγανε. Βέβαια, η ιδέα δεν είναι κακή. Κάτι αντίστοιχο είδαμε στο Severance του Apple Tv+ και μας πέσανε τα σαγόνια. Τώρα, γιατί έβαλε έναν τύπο που μοιάζει με σέρφερ να παίξει τον κοινωνιοπαθή επιστήμονα, δεν το κατάλαβα. Μάλλον αυτόν βρήκε εύκαιρο στην Αυστραλία την περίοδο της καραντίνας, τότε δηλαδή που γύρισε την ταινία αυτή.

“The Gray Man”

Είδε ο John Wick το “The Gray Man” κι ακόμα γελάει με τα 200 εκατομμύρια που ξόδεψε το Netflix. Δεν άξιζε μια τέτοια τύχη στον Κρις Έβανς αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα πολλά εκατομμύρια δολάρια κατατέθηκαν στο λογαριασμό του. Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον έχει ήδη ξεχάσει ότι έπαιξε στην ταινία.

“Anatomy of a Scandal”

Υπάρχει κάποιος viewer στο Netflix; Μα την Παναγία, απορία το χω. Βλέπει κανείς σοβαρός επαγγελματίας αυτές τις σειρές πριν τις λανσάρουν; Ή λένε «οκ, έχουμε τα μεγάλα ονόματα, ωραία ρουχαλάκια, μια υπόθεση βγαλμένη από το #metoo, ρίχτο, θα πιάσει». Και δεν τα κάνει μόνο το Netflix αυτά τα σαχλοσίριαλ που θυμίζουν τη Λάμψη, είδαμε και τα χαΐρια του Undoing και του Little Fires Everywhere.

“The Bubble”

Θα προτιμούσα να έκανα δίωρο spinning με hangover. Θα μπορούσε να είναι μια ιδέα του Τζαντ Απαταου πάνω σε ένα τσιγαριλίκι με πέντε κολλητούς που θα έμενε ένα inside joke. Δυστυχώς, για τον δημιουργό, τους συμμετέχοντες, την πλατφόρμα, εμάς ως θεατές και τον κινηματογράφο, κάποιος την χρηματοδότησε και αποφάσισε να την γυρίσει ως ταινία του Netflix.

The Adam Project

Έχετε βρεθεί ποτέ σε λυόμενα μπουζουξίδικα, καλοκαιρινά που οι παρκαδόροι είχαν φροντίσει στην είσοδο να χουν τις Porsche και κανά Hummer για να πιστεύεις ότι αξίζει το μπουκάλι 180€ ενώ το πρώτο όνομα είχε πολύποδα και το δίνε όλο «δικό σας» το σουξέ; Αυτό είναι αυτή η ταινία του Netflix.

“Σαββατοκύριακο στην Κροατία”

Είναι μια μέτρια, προς το κακό, ταινία του Netflix που μοιάζει με στόρι Influencer στο Ντουμπάι ή το Παρίσι της Καθαράς Δευτέρας. Δηλαδή, άνοστη, αχρείαστη, προβλεπόμενη, μανιερίστικη, χωρίς πολλά να προσφέρει, το βλέπεις και μηχανικά γιατί υπάρχει. Στα καλά νέα, είναι 90 λέπτα.