Στο σύνολό του, το The Office είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης, οπότε φαίνεται ότι κάθε σκηνή είναι μια από αυτές που όλοι μας  λατρεύουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά. Είναι κάτι σαν τα Φιλαράκια. Ή και όχι. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε καλή (υπερβολικά καλή) κωμωδία, υπάρχουν πάντα στιγμές τόσο γλυκές όσο και ανόητες που ξεχωρίζουν από το σύνολο. Είναι αυτό που λέμε «μία κατηγορία από μόνες τους.

Τώρα, για όσους δεν γνωρίζουν πολλά για το The Office και που για κάποιο λόγο δεν το έχουν δει, πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι βασισμένο στην ομώνυμη σειρά του Ρίκι Τζερβέις, ότι είναι γυρισμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου σε έναν χώρο εργασίας, ότι έκανε πρεμιέρα το 2005 και ότι συνεχίστηκε για 9 ξεκαρδιστικές σεζόν. Εκεί, βρίσκουμε τον έναν και μοναδικό Στιβ Καρέλ να υποδύεται ως τον αξιαγάπητo Μάικλ Σκοτ. Πολλοί θα συμφωνούσαν ότι ο Μάικλ Σκοτ είναι ένας από τους σπουδαιότερους χαρακτήρες που γράφτηκαν ποτέ. Θα συμφωνήσουμε. Επιπλέον, οι περιπτώσεις των Ρέιν Γουίλσον και Μπ. Τζέι Νόβακ ως Ντουάιτ και Ράιαν ήταν επίσης από τις καλύτερες που έχουμε δει ποτέ. 

Βέβαια, ό,τι και να γράψουμε, πρέπει πρώτα να το δείτε για να καταλάβετε για ποιο λόγο θεωρείται μία από τις καλύτερες sitcom κωμωδίες. Ή μήπως όχι; Για να μπείτε στον κόσμο του The Office όσοι άπιστοι δεν το έχετε δει, αλλά και για να θυμηθείτε οι πιστοί τους λόγους που το αγαπήσατε, συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες σκηνές που μας χάρισε αυτή η απίθανη σειρά.

Το δείπνο

Ενώ υπάρχουν πολλές έντονες στιγμές στη σειρά, το “The Office” είχε επίσης πολλά ξεκαρδιστικά επεισόδια. Βασικά γι’ αυτό φημίζεται. Το “Dinner Party” έχει και τα δύο. Ενώ ολόκληρο το επεισόδιο μπορεί να παρακολουθηθεί ξανά και ξανά, η πραγματικά μεγάλη στιγμή έχει να κάνει με το δείπνο. Είναι άχαστο, από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Παμ αγωνιά για το αν το φαγητό είναι δηλητηριασμένο, ο Τζιμ ζητάει το email της μπέιμπι σίτερ του Ντουάιτ και ο Άντι δεν γνωρίζει το γεγονός ότι ο Ντουάιτ κάποτε έβγαινε με την Άντζελα. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα…

Το αντίο του Τζιμ στο καλύτερο αφεντικό του κόσμου

Το επεισόδιο “Goodbay Michael” είναι από αυτά που μπορούν να σε κάνουν να δακρύσεις. Αλλά ενώ κάποιοι μπορεί να εκτιμήσουν το μεταδοτικό γέλιο του Μάικλ μετά τον αποχαιρετισμό του Όσκαρ ή το δακρύβρεχτο αντίο του στο αεροδρόμιο στην Παμ, η καλύτερη σκηνή έρχεται όταν αποχαιρετά τον Τζιμ Χάλπερτ.  Οι δυο τους διαπρέπουν στη σκηνή που τελειώνει με τον Μάικλ να βάζει το όνομα του Τζιμ στη λίστα του αποχαιρετισμού, ενώ εκείνος απλώς διέγραψε τα ονόματα όλων των άλλων.

Τα μέτρα προστασίας του Ντουάιτ

Η έναρξη του “Stress Relief” είναι ίσως η πιο εμβληματική στιγμή του The Office. Εντάξει, είναι και η σκηνή με το παρκούρ. Όλοι δίνουν τα ρέστα του σε αυτό το ξεκαρδιστικό επεισόδιο. Ο Όσκαρ πέφτει από το ταβάνι, ο Κέβιν σπάει έναν αυτόματο πωλητή, η Άντζελα προφανώς φέρνει τις γάτες της στη δουλειά και ο Άντι αναφωνεί ότι η φωτιά τους πυροβολεί ή κάτι τέτοιο. Είναι ένα άγριο σκηνικό που όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και καλύτερο.

O γάμος της Παμ και του Τζιμ

Μια άλλη στιγμή στο The Office που έδειξε όλους τους ηθοποιούς να περνούν καλά, ήταν ο γάμος του Τζιμ και της Παμ. Εδώ, οι υπάλληλοι της Ντάντερ Μίφλιν κάνουν τον καλύτερο χορό που θα μπορούσαν να μας προσφέρουν. Υπάρχουν πολλές αστείες στιγμές, συμπεριλαμβανομένων των παπουτσιών του Κέβιν από ένα κουτί χαρτομάντιλων και της κλωτσιάς του Ντουάιτ στο πρόσωπο της Ιζαμπέλ. Αλλά είναι η συγκινητική, ρομαντική φύση της στιγμής που την κάνει μια από τις καλύτερες της σειράς.

Τα “τραυματισμένα” πόδια του Μάικλ

Δεν βλέπουμε ποτέ τον Μάικλ να βάζει τα πόδια του στην ψησταριά, και ίσως αυτό είναι που το κάνει ακόμα πιο αστείο. Είναι οι αντιδράσεις του που το καθιστούν ένα από τα πιο διασκεδαστικά μίνι κλιπ που μπορείτε να βρείτε για να το δείτε ξανά και ξανά. Το καλύτερο κομμάτι είναι με διφορά ο μονόλογος του Μάικλ.