Στις φωτογραφίες του Spyros Rennt κυριαρχούν οι νυχτερινές δραστηριότητες της queer κοινότητας. Χορός, σεξ παιχνίδι κλέβουν την παράσταση. Αυτό που εξαφανίζεται είναι ένα: το όριο μεταξύ των σωμάτων, ο ακριβής τους διαχωρισμός. Με έναν μαγικό τρόπο. Ο Spyros είναι γεννημένος στην Ελλάδα και ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Συνέντευξή του φιλοξενήθηκε στο Another με αφορμή μια συλλογή φωτογραφιών που κυκλοφόρησε το 2022 και ουσιαστικά γιορτάζει το ίδιο το concept “γιορτή”, με κεντρικό θέμα το “Let’s Get Physical”

“Θαυμάζω τα διαφορετικά σχήματα που μπορεί να πάρει το σώμα, με το να τεντώνεται, να λυγίζει ή ακόμα και με απλώς να υπάρχει, και οι δυνατότητες γίνονται πραγματικά ατελείωτες όταν κάποιος δουλεύει με περισσότερα από ένα σώματα”, λέει ο Rennt στο Another. “Αν δω κάτι που μου αρέσει και είναι μέρος μιας σειράς κινήσεων, δεν θα ντραπώ να ζητήσω από τα μοντέλα να το επαναλάβουν εάν βρισκόμαστε σε ελεγχόμενο περιβάλλον ή στο στούντιο”. 

Οι χειρονομίες και οι πόζες των μοντέλων του είναι παιχνιδιάρικες, ίσως ο ορισμός της έννοιας. Επισφαλείς, αλλά και σκανδαλώδεις. Παραπέμπουν σε ένα ιδιόμορφο πάρτι, λίγο σεξ, σε νυχτερινές εξορμήσεις χωρίς τίποτα από τα πλαίσια των frames να θυμίζει κάτι τέτοιο. Για τον ίδιο, “αυτό που μοιάζει με μια φευγαλέα στιγμή, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια προσεκτικά κατασκευασμένη εικόνα και νομίζω πως αυτή η ψευδαίσθηση είναι ένα όμορφο πράγμα για τη φωτογραφία”.  

Τα υποκείμενά του εκτίθενται με πλήρη οικειότητα, αλλά διατηρούν την ανωνυμία τους. Κρύβονται από τα αδιάκριτο βλέμμα μας και μάς επιτρέπουν να πιστεύουμε πως μπορούν να είναι ο οποιοσδήποτε. «Ήθελα η σειρά να δίνει την αίσθηση εισόδου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο: δεν μπορείς να δεις τα πρόσωπα γύρω σου, αλλά είναι επίσης και λιγοστής σημασίας, το να βιώσεις τα σώματα είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκεσαι εκεί», σχολιάζει. 

Παρόλο που το σκοτάδι δεν κλέβει χώρο σε αυτές του τις εικόνες, η νυχτερινή ζωή του Βερολίνου έχει αλλάξει τον δρόμο της φωτογραφικής του δουλειάς. «Η νυχτερινή ζωή έχει υπάρξει ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μου από νωρίς, γιατί η νυχτερινή ζωή είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου στο Βερολίνο. Οι εμπειρίες που προσφέρει η πόλη και η ανοιχτότητα των ανθρώπων της είναι μοναδική», λέει. «Δεν έχω επίσημη εκπαίδευση ως φωτογράφος και αμφιβάλλω αν θα είχα ποτέ την ανάγκη να γίνω φωτογράφος αν ζούσα κάπου αλλού». 

Δες τις φωτογραφίες του για το The BitterSweet Review παρακάτω: