Εκλογές έρχονται, θα δούμε πολλά τέτοια και τους επόμενους μήνες οπότε μην σας κάνει εντύπωση που διαβάζετε για “εκρήξεις” πολιτών και επισκέψεις πολιτικών εκεί που συχνάζει/περνάει την ώρα του ο μέσος Έλληνας. 

Και αφού η πολιτική επιβάλλει την προβολή και την δημιουργία της ψευδαίσθησης του “ό,τι χρειαστείτε, θα είμαστε εκεί”, ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε μαζί με τον Νίκο Παπαθανάση στην Βαρβάκειο Αγορά από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά, υπερβολικά κοντά, την εφαρμογή του καλαθιού της Σαρακοστής. 

Μάλιστα, οι δυο τους  συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιχθυοπωλών Αθηνών της Βαρβακείου Αγοράς, Βασίλη Σίμο, τον πρώην παίκτη του Survivor που απαρνήθηκε την ουδέτερη γεύση της καρύδας για την αλμυρή και έντονη γεύση των ψαριών. Του ζήτησαν και να μιλήσει για τις τιμές. Μπροστά στις κάμερες φυσικά.

Η ζωή όμως, ιδίως στην Ελλάδα, είναι απρόβλεπτη και εκείνη την στιγμή, ακούστηκαν φωνές από έναν πελάτη που προσπαθούσε να περάσει και δεν μπορούσε καθώς ο κόσμος και τα τηλεοπτικά συνεργεία του είχαν κλείσει τον δρόμο. “Κάνε στην άκρη, ρε” ένα πράγμα.

“Ένα λεπτό, ένα λεπτό”, φώναξε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον εξαγριωμένο πολίτη να απαντά: “Ένα λεπτό; Ποιος είσαι ρε και μου λες ένα λεπτό. Αφήστε με να περάσω ρε! Που θαμου πεις εμένα… Δεν το κατάλαβα”.

Τότε, ο ψύχραιμος υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε από τον κόσμο που ήταν μπροστά να ανοίξει για να περάσει: «Περάστε, περάστε», είπε και κάπου εκεί τα πνεύματα ηρέμησαν. Ευτυχώς Παναγίτσα μου. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά παιδιά, να δείχνουμε λίγο σεβασμό στα άτομα που θέλουν να δουν το τραπέζι μας γεμάτο αυτές τις μέρες και που νοιάζονται πραγματικά για το πώς θα περάσετε το τριήμερο.