Από ντροπιαστικές ειδήσεις βιαιότητες που μάς κάνουν να απορούμε, έχουμε την εξής: Ψαράδες είχαν την εξαιρετικά αχρείαστη ιδέα να χαράξουν ομοφοβικά σχόλια πάνω σε νεκρά δελφίνια. Την είδηση έκαναν γνωστή ακτιβιστές της γαλλικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Sea Shepherd. 

Πιο συγκεκριμένα, οι ακτιβιστές ανάρτησαν στο Twitter τις σχετικές φωτογραφίες. Προφανώς σοκαρισμένοι. Σε αυτές φαίνεται να υπάρχουν χαραγμένα τα γράμματα “PD” πάνω στα δελφίνια. Όπως εξηγούν, πρόκειται για τη συντομογραφία της λέξης “pede” που στα γαλλικά σημαίνει “ομοφυλόφιλος”. 

https://twitter.com/EmmanuelMacron?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι ακτιβιστές της ΜΚΟ υποστηρίζουν πως οι δράστες είναι ψαράδες. Και πως τα ομοφοβικά μηνύματα έχουν ως αποδέκτες όσους εργάζονται στη ΜΚΟ και κατ’ επέκταση μάχονται κατά της σφαγής δελφινιών. “Τι ντροπή για το επάγγελμα των ψαράδων. Πρόκειται για σφαγή. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για τη σωτηρία των δελφινιών”, δήλωσε εκπρόσωπος της ΜΚΟ στον Telegraph σχετικά. 

Η Sea Shepherd France εδώ και έξι χρόνια ελέγχει τα γαλλικά χωρικά ύδατα, καταγράφοντας θανάτους δελφινιών, ως κομμάτι μιας γενικότερης προσπάθειας ενημέρωσης της κοινωνίας για τον αριθμό ακούσιων αλιευμάτων και βιώσιμων πρακτικών. 

Αυτή η γεμάτη μίσος και βία “ανακάλυψη” δεν είναι η πρώτη με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ακτιβιστές. Το 2020 η ομάδα είχε βρει ένα δελφίνι θαμμένο με το μήνυμα “Sea Shepherd γ***σου” στην ίδια περιοχή. 

https://t.co/1q2PVLQFqK

Η ΜΚΟ υπολογίζει πως περίπου 10.000 δελφίνια πιάνονται και σκοτώνονται σε δίχτυα ψαράδων κάθε χρόνο στη Γαλλία και έχει καλέσει την κυβέρνηση να κλείσει ζώνες που βρίσκονται σε κίνδυνο για τέσσερις μήνες μη επιλεκτικό εξοπλισμό, και να εγκαταστήσει κάμερες σε αλιευτικά σκάφη ώστε να καταμετρηθεί ο ακριβής αριθμός των φορών που δελφίνια θανατώνονται εγκλωβισμένα κατά λάθος σε δίχτυα. Να αναφερθεί κάπου εδώ πως παρόλο που οι Γάλλοι ψαράδες είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν τον αριθμό τυχαίας αλίευσης δελφινιών, μόλις το 1.5% αυτών δηλώνονται. 

Σχετικά με το περιστατικό, η ΜΚΟ δήλωσε πως “οι ψαράδες μάς στέλνουν ένα μήνυμα ακρωτηριάζοντας φριχτά ένα δελφίνι και χαράσσοντας τη σάρκα του. Τι κρίμα για όλο το επάγγελμα το οποίο δυσφημούν”.