Όταν ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος κύκλος ανοίγει, λένε οι φιλόσοφοι και οι στιχουργοί. Αν κρίνουμε από την βασιλική οικογένεια της Δανίας Ελλάδας, κάτι τέτοιο ισχύει αφού, όπως όλα δείχνουν, ο ελληνικός λαός θα βλέπει πιο συχνά τον Παύλο Γλύξμπουργκ, γιο του έκπτωτου βασιλιά που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες. Έχετε πάει προς τη Λακωνία; Ακόμα με ένα μαντήλι στο χέρι είναι οι άνθρωποι.
Αλλά έχουμε να τους πούμε κάτι που ίσως τους φτιάξει τη διάθεση. Ο Παύλος έδωσε συνέντευξη και κάθε του συνέντευξη, δίνει αρκετό ψωμί, αρκετό να θρέψει όλη την Πελοπόννησο.
Για αρχή, να ξέρετε ότι χαρακτήρισε τον εαυτό του επικεφαλής της οικογένειας Γλύξμπουργκ. Αποκάλυψε μάλιστα (αυτό το γνωρίζαμε) πως ψάχνει εδώ και καιρό για να αγοράσει σπίτι στην Ελλάδα και αναφέρει πως δεν επιθυμεί να αναλάβει ρόλο σε κρατικό επίπεδο, προαναγγέλλοντας ωστόσο πως ο κόσμος θα τον βλέπει συχνότερα στην Ελλάδα και «θα είμαι ο Παύλος για όλους».
Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού σχολίασε την κηδεία του πατέρα του, χαρακτηρίζοντας «σουρεαλιστική» την κατάσταση στο Τατόι που κάηκε και υποστηρίζοντας πως το τοπίο προσέδωσε στην τελετή έναν «μυστικισμό». Τρομερός μυστικισμός λέμε.
Μιλώντας στο Point De Vue, λοιπόν, ο Παύλος Γλύξμπουργκ εξέφρασε την ενόχλησή του για το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, αποκαλύπτοντας πως επιθυμία της οικογένειας ήταν να διαρκέσει 24 ώρες. «Ψάχνουμε να αγοράσουμε ένα σπίτι στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Μπορεί να είναι στην Αθήνα, ανάλογα που θα βρούμε. Τα παιδιά μας έχουν προχωρήσει στη ζωή τους» και συμπλήρωσε «όσο για εμένα έχω την ευκαιρία να δουλέψω από εδώ αλλά ως επικεφαλής της οικογένειας, σίγουρα θα με βλέπετε περισσότερο στην Ελλάδα».
«Στην περίπτωσή μου κληρονομώ τον ρόλο από τον πατέρα μου χωρίς να συνδέεται με ρόλο σε κρατικό επίπεδο» και «στόχος είναι να κρατήσω την οικογένεια ενωμένη. Εχω τη Μαρί Σαντάλ μια υπέροχη γυναίκα που μεγάλωσε υπέροχα παιδιά». Οσο για τις αξίες που του μετέφεραν Κωνσταντίνος και Αννα Μαρία: «η πιο σημαντική είναι να κρατάς την οικογένεια ενωμένη. Σεβασμό για τη χώρα, τη θρησκεία και τις παραδόσεις που είναι πολύτιμες. Το καθήκον να ανταποδίδουμε στο έθνος».
Ο Παύλος Γλύξμπουργκ λέει πως θα έχει «την ίδια θέση στην ελληνική κοινωνία. Ο κόσμος θα με βλέπει όπως είμαι, ο οικογενειάρχης. Εξακολουθώ να είμαι ο Παύλος για όλους. Δεν σκοπεύω να αναλάβω επίσημο ρόλο ούτε και ο Κωνσταντίνος – Αλέξιος. Του προτείνω να ακολουθήσει το παράδειγμα του παππού του να είναι καλός άνθρωπος».