Η αλυσίδα καφέ (που μάλλον δεν τα πήγε καλά στην ελληνική αγορά και ξέρουμε και γιατί) λανσάρει μια νέα σειρά ροφημάτων που παρασκευάζονται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Υπέροχη ιδέα, κάποτε τρώγαμε και αποδομημένη χωριάτικη και νομίζαμε ότι ανακαλύψαμε την πυρίτιδα. Μιλάμε για καφέ πραγματικά φτιαγμένο με μια κουταλιά λάδι, δηλαδή 120 θερμίδες παραπάνω στο σύνολο. Τρία ροφήματα με ελαιόλαδο είναι διαθέσιμα προς πώληση στα καφέ Starbucks στην Ιταλία από αυτή την εβδομάδα. Η Ιταλία ήταν πάντα ένα ιδιαίτερο μέρος για τα Starbucks. Πριν από τέσσερις δεκαετίες ο Χάουαρντ Σουλτς περπάτησε για πρώτη φορά στα πλακόστρωτα δρομάκια του Μιλάνου και γνώρισε τον ρομαντισμό των εσπρέσο μπαρ του. Αυτή η επίσκεψη τον ώθησε να μεταφέρει την εμπειρία του ιταλικού καφέ στα Starbucks και στην Αμερική, τα οποία θα αυξάνονταν από μόλις 11 καταστήματα σε περισσότερα από 36.000, σερβίροντας εκατομμύρια Starbucks ροφήματα κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει ένας Oleato latte με γάλα βρώμης και ελαιόλαδο, ένας Oleato ice shaken espresso με γάλα βρώμης, γεύση φουντουκιού και ελαιόλαδο και το Oleato golden foam cold brew, φτιαγμένο με μια εκδοχή του γλυκού αφρού γάλακτος Starbucks με δύο μερίδες ελαιόλαδου. Πιστεύουμε ότι θα πιάσουν στην αγορά της Ιαπωνίας. Η προσθήκη λίπους στον καφέ δεν είναι κάτι νέο. Μπορείτε να το κάνετε με τον παλιομοδίτικο τρόπο, με κρέμα ή γάλα, ή ακόμα και βούτυρο. Συνταγές για καφέ με ελαιόλαδο υπάρχουν στο διαδίκτυο. Το Starbucks Reserve Roastery στο Μιλάνο θα σερβίρει πέντε ποτά Oleato,συμπεριλαμβανομένου ενός αποδομημένου ποτού εσπρέσο, ενός παγωμένου κορτάντο και ενός μαρτίνι εσπρέσο, τα οποία περιλαμβάνουν όλα ελαιόλαδο.

Ο αμερικανικός κολοσσός του καφέ συνάντησε δυσκολίες όταν επιχείρησε για πρώτη φορά να επεκταθεί στην πατρίδα του εσπρέσο, όπου τα μικρά, οικογενειακά καφέ αποτελούν θεσμό. Όταν ανακοίνωσε τα σχέδια για το πρώτο της κατάστημα, το 2018, κάποιοι Ιταλοί κάλεσαν σε μποϊκοτάζ κατά της Starbucks.