Η σημερινή ομιλία του Προέδρου Πούτιν ήταν γεμάτη πατριωτικές «ντόπες» κάτι που, φυσικά, δεν μας έκανε καμία εντύπωση, ειδικά μετά την επίσκεψη του Μπάιντεν στην Ουκρανία. Ο ηγέτης του Κρεμλίνου, παρουσίασε για άλλη μια φορά τη χώρα του ως θύμα, υποστηρίζοντας ότι η Δύση και όχι η Ρωσία ήταν αυτή που ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Ρωσία, είπε ο Βλαντίμιρ ο Τρομερός, απλώς προσπαθούσε να τον σταματήσει.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και έναν μακρύ κατάλογο ιστορικών παραπόνων, προτού ανακοινώσει ότι η Ρωσία θα αναστείλει τη συμμετοχή της σε μια βασική συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα με την Αμερική. Επίσης δεν μας κάνει εντύπωση. Η λεγόμενη συνθήκη New Start θέτει όρια στις πυρηνικές κεφαλές και επιτρέπει τις επιθεωρήσεις των πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Ο Πούτιν απείλησε να ξεκινήσει εκ νέου τις πυρηνικές δοκιμές εάν η Αμερική κάνει το ίδιο καθώς η Ουάσινγκτον ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι η Ρωσία παραβίασε τη συνθήκη αρνούμενη να επιτρέψει επιθεωρήσεις. Εκτός από τις πυρηνικές απειλές, ο ηγέτης του Κρεμλίνου χαιρέτισε αυτό που αποκάλεσε «νέα εδάφη» της Ρωσίας, τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που η Μόσχα προσάρτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο δηλαδή.

Ανάμεσα σε οικονομία και μελλοντικά σχέδια υποδομής, ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε επίσης και για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, εξαπολύοντας εκ νέου πυρά προς τους δυτικούς. Όπως μεταδίδει το BBC, ο Πούτιν υποστήριξε ότι  «οικογένεια σημαίνει ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Έτσι λένε τα ιερά κείμενα κάθε θρησκείας της Γης».

«Ωστόσο, η Δύση αμφισβητεί αυτά τα ιερά κείμενα. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την υποβάθμιση και τον εκφυλισμό. Θα το κάνουμε», πρόσθεσε, καταχειροκροτούμενος. Ένα σύννεφο να πέσουμε ρε παιδιά.