Είμαστε εδώ για να εκπαιδεύσουμε τον αλγόριθμο του Netflix να σερβίρει στο κοινό το καλό το πράγμα. Οι καλύτερες ταινίες του Netflix μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά, υπάρχουν. Υπάρχουν άπειρες για να διαλέξετε, είτε ψάχνετε για τις καλύτερες ταινίες δράσης, τις καλύτερες ταινίες τρόμου, τις καλύτερες κωμωδίες ή τις καλύτερες κλασικές ταινίες στο Netflix. Κι είμαστε εδώ για να μην ξοδεύετε άδικα το χρόνο σας ψάχνοντας κάτι να δείτε. Σας έχουμε τις βραβευμένες ταινίες για να μπει καλά η εβδομάδα. 

Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου

https://t.co/Zqo9kX0tJC

Είναι καλοκαίρι του 1983 και ο  17χρονος Έλιο Πέρλμαν περνά τις μέρες με την οικογένειά του στη βίλα του 17ου αιώνα στη Λομβαρδία της Ιταλίας. Σύντομα γνωρίζει τον Όλιβερ, έναν όμορφο διδακτορικό φοιτητή που εργάζεται ως ασκούμενος για τον πατέρα του Έλιο. Μέσα στο ηλιόλουστο μεγαλείο του περιβάλλοντός τους, ο Έλιο και ο Όλιβερ ανακαλύπτουν τη μεθυστική ομορφιά της αφύπνισης της επιθυμίας κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιριού που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Ο Τζέιμς Άιβορι κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και ο Τιμοτέ Σαλαμέ ήταν υποψήφιος για την ερμηνεία του. Το καλοκαίρι του 1983 στην ιταλική ύπαιθρο, ο 17χρονος Έλιο αναπτύσσει έναν δεσμό με τον Όλιβερ, τον χαρισματικό βοηθό ερευνητή του πατέρα του, που θα αλλάξει τη ζωή του. Αγαπήσαμε τον Άρμι Χάμερ πριν τον κανσελάρουμε και αγαπάμε ακόμη τον Μάικλ Στούλμπαργκ. O εκλεπτυσμένος αισθησιασμός της ταινίας είναι πιο σαγηνευτικός από το ροδάκινο για τον Σαλαμέ. Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης μεταξύ ενός πρόωρου έφηβου και ενός λίγο μεγαλύτερου άνδρα. Την ξαναβλέπουμε για να μπούμε σε κλίμα διακοπών: Οι άνθρωποι κάνουν ηλιοθεραπεία,  πηγαίνουν για κολύμπι, τρώνε χωρίς βιασύνη στην ύπαιθρο, πηγαίνουν με το ποδήλατο στην πόλη για να πιουν σε μπαρ ή να παίξουν βόλεϊ. Σε κάθε στιγμή, τίποτα δεν συμβαίνει, και όλα συμβαίνουν.

Χωρίς Μέτρο

https://t.co/vEDxT1cC1b

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζέι Κέι Σίμονς και ο Μάιλς Τέλερ πρωταγωνιστούν στην ταινιάρα που θυμίζει το σενάριο του Tár -κάπως. Υπό την καθοδήγηση του απαιτητικού δασκάλου μουσικής, ο ντράμερ Άντριου θέλει να γίνει πετυχημένος μουσικός της τζαζ, ακόμη κι εάν αυτό καταστρέψει τον χαρακτήρα του.  Το πάθος του Άντριου να επιτύχει την τελειότητα γρήγορα εξελίσσεται σε εμμονή, καθώς ο αδίστακτος δάσκαλός του τον ωθεί στα όρια της ικανότητάς του και της λογικής του. Δεν έχουμε κρύψει σε αυτό το site την αδυναμία μας στον σκηνοθέτη Ντάμιεν Σαζέλ. Μια από τις καλύτερες σκηνές είναι το τελευταίο δεκάλεπτο της ταινίας. 

Κάποτε στο… Χόλιγουντ

https://t.co/EgSHn6Xwch

Ο Μπραντ Πιτ κι ο Κουέντιν Ταραντίνο κέρδισαν Χρυσή Σφαίρα γι’ αυτήν την ερωτική επιστολή στο Λος Άντζελες του ’60.Βρισκόμαστε στο 1969. Ένας ηθοποιός και ο κασκαντέρ που τον ντουμπλάρει σχεδιάζουν το μέλλον τους στο Λος Άντζελες, τη στιγμή που το πιο καυτό ζευγάρι μετακομίζει δίπλα.  Η ένατη ταινία του συγγραφέα-σκηνοθέτη περιλαμβάνει ένα μεγάλο καστ και πολλαπλές ιστορίες σε ένα αφιέρωμα στις τελευταίες στιγμές της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Η επιτυχία στο Χόλιγουντ έρχεται με την ενσωματωμένη απαξίωση. Είναι μια βιομηχανία με βαμπιρική όρεξη για φρέσκο ​​αίμα. Η Μάργκοτ Ρόμπι ως Σάρον Τέιτ είναι αδιανόητα υπέροχη. 

Baby Driver

https://t.co/dz0nTDaQkh

Ο γόης οδηγός Μπέιμπι φυγαδεύει εγκληματίες, λατρεύει τη μουσική και έχει μπλεξίματα με έναν κακό τύπο. Μόνο μία δουλειά εκκρεμεί ακόμη, αλλά θα πάρει απρόσμενη τροπή. Παίζει ο υπέροχος Άνσελ Έγκορτ. Δεν μιλάει πολύ, αλλά όταν μιλάει, ακούγεται σαν νεαρός Έλβις Πρίσλεϊ. Αξίζει και για το εκπληκτικά καλό soundtrack. Απολαυστική, γεμάτη αδρεναλίνη ταινία για τρελές καταδιώξεις με αυτοκίνητα και ληστείες. Και έχει κι ωραίο χιούμορ. 

 

Έριν Μπρόκοβιτς

Η Τζούλια Ρόμπερτς κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου υποδυόμενη μια γυναίκα που αποκάλυψε ένα εταιρικό σκάνδαλο.  Μια ανύπαντρη μαμά με δύο παιδιά που είναι αυθάδης, γενναία, σέξι και αποφασισμένη να χτίσει μια καλύτερη ζωή για εκείνη και τα παιδιά της. Ένα έξυπνο και αστείο δικαστικό δράμα, βασισμένο σε αληθινό δράμα. Η Τζούλια Ρόμπερτς αποπνέει ανθρωπιά. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο της όπλο.  Μαζί με το Όσκαρ της  Ρόμπερτς, η ταινία έλαβε άλλες 5 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας (Στίβεν Σόντερμπεργκ), Καλύτερου Σεναρίου. Δεν θα σας αλλάξει τη ζωή, είναι ωστόσο μια καλογυρισμένη και διασκεδαστική ταινία.