Ακριβώς όταν νόμιζες ότι οι ταινίες για πολεμιστές στην Αρχαία Ρώμη έφτασαν στο αποκορύφωμά τους το Ben-Hur (1959) και το Spartacus (1960), ήρθε ο Ρίντλεϊ Σκοτ με τον Μονομάχο που έθεσε ψηλά τον πήχη.  Και έκανε τον Ράσελ Κρόου σύμβολο του σεξ. Σε κάποιες άρεσε ο Χοακίν Φοίνιξ. Έλαβε υποψηφιότητες για 12 βραβεία Όσκαρ, παίρνοντας τελικά πέντε, συμπεριλαμβανομένου του πολυπόθητου βραβείου Καλύτερης Ταινίας. Από τότε ο Μονομάχος μνημονεύεται ως ένα αναγνωρισμένο κλασικό στα μάτια τόσο των κριτικών όσο και του κοινού. 

https://t.co/D3xxTUgMOz

Η προπαραγωγή του Gladiator 2 μόλις ξεκίνησε. Ξέρουμε τον πρωταγωνιστή, μια προσωρινή ημερομηνία κυκλοφορίας και ότι το σενάριο είναι ολοκληρωμένο. Tο πολυαναμενόμενο σίκουελ ετοιμάζεται και είναι έτοιμο να ξεκινήσει τα γυρίσματα γύρω στα τέλη Μαρτίου 2023. Δεν υπάρχουν πλάνα ή φωτογραφίες αυτήν τη στιγμή. Ετοιμαστείτε να διασκεδάσετε με ένα άλλο ταξίδι στην αρχαία Ρώμη καθώς η δεύτερη ταινία του Μονομάχου έρχεται επίσημα στους κινηματογράφους την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024.

https://t.co/BHUEdhKppt

Δεν είναι γνωστά πολλά για την πλοκή του σίκουελ, αλλά φέρεται να περιστρέφεται γύρω από τον Lucius Verus (Clark), τον γιο της Ρωμαϊκής αυτοκράτειρας Lucilla (Connie Nielsen) και τον ανιψιό του Commodus, τον οποίο ο Μάξιμος έσωσε από τον θείο του στην πρώτη ταινία. Ένας δευτερεύων χαρακτήρας στην ιστορία της αρχικής ταινίας είναι ο Lucius ( Spencer Treat Clark) – ένα νεαρό αγόρι που είναι ανιψιός του κακού Commodus και ο γιος της αδερφής του Commodus, Lucilla ( Connie Nielsen). Aν θυμάστε, υπήρχε ένα νεαρό παιδί που ήθελε να νικήσει τον Μονομάχο. Άρα αυτό το μικρό παιδί μεγάλωσε και τώρα είναι ο Αυτοκράτορας. Ο Πολ Μεσκάλ θα υποδυθεί τον Lucius ως ενήλικα.  Πρόσφατα, έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του στο Aftersun. Το υπόλοιπο καστ δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Το σενάριο του Gladiator 2 το υπογράφει ο Ντέιβιντ Σκάρπα, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον  Σερ Ρίντλεϊ Σκοτ ​​ως σεναριογράφος για το All the Money in the World (2017). Μετράμε ήδη αντίστροφα.