Δεν είναι εύκολο να το παραδεχτούμε, αλλά οι διαφημίσεις, όταν γίνονται σωστά, μπορούν να καταλήξουν να είναι μικρά αριστουργήματα. Δεν είναι όλες ικανές να αλλάξουν τον κόσμο, όπως εκείνη του πρώτου Mac. Δεν είναι όλες όσο προβοκατόρικες χρειάζεται, ώστε να διχάζουν μέχρι και σήμερα, με μερικούς να μη μπορούν να αρνηθούν την επίδρασή της, όπως αυτό το διαφημιστικό σποτ προφυλακτικών. Δεν είναι όλες αρκετά προβληματικές όπως εκείνη του Calvin Klein με την Κέιτ Μος ώστα να κακογεράσουν. Και πολύ μάλιστα. 

Αλλά εδώ δεν θα μιλήσουμε για σποτάκια. Θα μιλήσουμε για διαφημιστικές ενέργειες, μερικές outdoor, η οποίες ήταν τόσο έξυπνες και επιτυχημένες, που βρήκαν τη θέση τους στο Brilliant Ads Official. Πρόκειται για μια σελίδα στο Instagram, που συγκεντρώνει τις πιο ευφυείς διαφημίσεις εκεί έξω. Όχι απαραίτητα σύγχρονες. Μερικές θα σε ταξιδέψουν και σε πιο hardcore διαφημιστικά χρόνια. 

Η σελίδα μετρά ήδη 15.8Κ ακόλουθους και όχι άδικα. Αποτελεί μια απόδειξη πως η διαφήμιση είναι ολόκληρη τέχνη, που απλώς πολλές φορές χάνει τη μπέσα της. Από εμβληματικές καμπάνιες όπως το “Just Do It” της Nike μέχρι σύγχρονα κόλπα των ΙΚΕΑ που παντρεύουν τα προϊόντα τους με επιτυχημένες σειρές του Netflix, όπως η Wednesday, στη σελίδα σίγουρα θα αντιληφθείς πως οι μισές αναρτήσεις είναι sharable. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε έντεκα αποδείξεις πως οι σωστοί διαφημιστές είναι genius μπάσταρδοι. Με την καλύτερη έννοια. 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.