Θρίλερ, κωμωδίες ενηλικίωσης, ρομάντζα στο γραφείο και σάγκα φαντασίας. Πάρτε ποπ κορν και απολαύστε αυτή τη λίστα με συναρπαστικά K-drama. Οι σκηνοθέτες K-drama σίγουρα ξέρουν πώς να ευχαριστήσουν το κοινό. Τα K-dramas προσφέρουν ρομαντισμό. Τα γράφουν γυναίκες σεναριογράφοι άρα λείπει το male gaze. Το να παρουσιάζεις  άνδρες ηθοποιούς μέσα από ένα ξεκάθαρα γυναικείο βλέμμα είναι μια πιο τολμηρή στάση απέναντι στη σεξουαλικότητα των γυναικών. Η συγκίνηση αφορά πάντα το συναισθηματικό ταξίδι των πρωταγωνιστών και η σωματική οικειότητα αντιμετωπίζεται σταθερά ως δευτερευούσης σημασίας.

H κυβέρνηση της Νότιας Κορέας αποφάσισε ότι θα επενδύσει στις τέχνες τους ως μέσο προώθησης της οικονομίας, τα K-dramas είναι εξαγώγιμο προϊόν επειδή είναι καλογυρισμένα. Είναι ακριβές παραγωγές. Πάρτε για παράδειγμα αυτή τη λίστα των K-drama του Netflix.

Απίθανοι Κυνηγοί Δαιμόνων

Υπάλληλοι σε μαγαζί με νουντλς τη μέρα, κυνηγοί δαιμόνων τη νύχτα. Χάρη στις ειδικές τους ικανότητες, κυνηγούν μοχθηρά πνεύματα που τρέφονται με ανθρώπους. Αφηγείται την ιστορία των κυνηγών δαιμόνων που ονομάζονται Counters που έρχονται στη γη με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι σε ένα εστιατόριο με νουντλς για να συλλάβουν τα κακά πνεύματα που έχουν επιστρέψει στη γη επιδιώκοντας την αιώνια ζωή.

Είναι ΟΚ, Να Μην Είσαι ΟΚ

https://t.co/eCKML5GRqS

Η αγάπη θεραπεύει και μεταμορφώνει σ’ αυτήν την αλλιώτικη ιστορία αγάπης με τον Κιμ Σου-χιουν. Ένας εργαζόμενος στο ψυχιατρείο αρχίζει να θεραπεύεται με τη βοήθεια του απροσδόκητου – μια γυναίκα που γράφει παραμύθια αλλά δεν πιστεύει σε αυτά. Μελόδραμα, ετοιμαστείτε για κλάμα. Οι New York Times το έχουν ήδη χαρακτηρίσει ως ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά K- drama του 2020. Η πλοκή ήταν στην πραγματικότητα εμπνευσμένη από τη σχέση της σεναριογράφου της σειράς, Jo Yong.

Η Αλχημεία των ψυχών

Μια πανίσχυρη μάγισσα στο σώμα μιας τυφλής γυναίκας συναντά έναν άντρα από μια αριστοκρατική οικογένεια, που θέλει τη βοήθειά της για να αλλάξει το πεπρωμένο του. Τον Φώσκολο θεωρούσατε εσείς παρατραβηγμένο. Μια απόκοσμη ιστορία των Χονγκ Τζουνγκ-έουν και Χονγκ Μι-ραν (“Hotel Del Luna”) με τους Τζουνγκ Σο-μιν και Λι Τζάε-γουκ. Η δεύτερη σεζόν του Alchemy of Souls διαδραματίζεται και πάλι στο Daeho, ένα φανταστικό βασίλειο στη Νότια Κορέα.

Η Ξεχωριστή Δικηγόρος Γου

Η ηρωίδα Γου Γιανγκ-γου είναι η καρδιά και η ψυχή της σειράς. Ως ένα άτομο στο φάσμα του αυτισμού, έρχεται αντιμέτωπη με διάφορες προκαταλήψεις, αλλά κερδίζει τους συναδέλφους της σε μια κορυφαία δικηγορική εταιρεία εντοπίζοντας λεπτομέρειες και παραθυράκια του νόμου που κανείς άλλος δεν βλέπει. Η ηθοποιός ήταν αρχικά διστακτική να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, καθώς δεν ήταν σίγουρη ότι θα τον υποδυόταν σωστά. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης και η σεναριογράφος χρειάστηκαν έναν χρόνο για να την πείσουν. Και από τη στιγμή που δέχτηκε, αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στον ρόλο και, στο πλαίσιο της λεπτομερούς έρευνάς της, γνώρισε επαγγελματίες που ειδικεύονται στη μελέτη των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού. Με τους Παρκ Έουν-μπιν (“Η Τρυφερή Πλευρά του Βασιλιά”), Κανγκ Τάε-ο (“Συνέχισε να Τρέχεις”) και Κανγκ Κι-γιανγκ.

Τρεις Μικρές Κυρίες

Τι θα κάνατε αν είχατε πολλά λεφτά; Έχοντας περάσει μια ζωή στη φτώχεια, τρεις αδελφές ήρθαν αντιμέτωπες με αυτό το ερώτημα όταν ξαφνικά είδαν μπροστά τους ένα μυστηριώδες ποσό αξίας 70 δισ. γουόν. Η σεναριογράφος Τσουνγκ Σεό-κιουνγκ, γνωστή κυρίως για την Υπηρέτρια και για το πιο πρόσφατο Decision to Leave, δήλωσε ότι φαντάστηκε τις αδελφές στο κλασικό μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ “Μικρές Κυρίες” να ζουν στο σήμερα και αναρωτήθηκε σε πρώτη φάση τι θα συνέβαινε αν οι αδελφές έρχονταν στην Κορέα. Ένα φτωχό περιβάλλον, το δέλεαρ του εύκολου χρήματος και τρεις αδελφές με ξεχωριστές προσωπικότητες, τις οποίες υποδύονται σπουδαίες ηθοποιοί: αυτή είναι η συνταγή ενός καθηλωτικού δράματος γεμάτου μυστήριο.

Βιντσέντζο

https://twitter.com/hashtag/Vincenzo?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

Ο Σονγκ Τζουνγκ-κι (“Οι Απόγονοι του Ήλιου”) προσφέρει στιγμές κάθαρσης ως ο αντιήρωας αυτής της δραματικής κωμωδίας. Ως παιδί, ο Παρκ μετ ακομίζει στην Ιταλία και υιοθετείται στη μαφία, αλλάζοντας το όνομά του. Mόνο το κακό μπορεί να τιμωρήσει το κακό. Σε αυτό το δράμα, σχεδόν σε κάθε επεισόδιο έρχεται μια μεγάλη ανατροπή και είναι τόσο απρόβλεπτο που δεν θα το σκεφτόταν ποτέ κανείς.

Προγνώσεις Καιρού και Αγάπης

https://twitter.com/hashtag/tersongkangsongkang?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στην πρώτη σκηνή του The Glory , η πρωταγωνίστριά μας Moon Dong-eun ( Song Hye-kyo ) χτυπά τον εχθρό της Park Yeon-jin ( Lim Ji-yeon ) με την πλατιά πλευρά ενός όπλου και στη συνέχεια -μετά από κοντινό στο ματωμένο πρόσωπό της, που ξεσπά σε γέλια. Μια μαθήτρια λυκείου ονειρευόταν μια μέρα να δουλέψει ως αρχιτέκτονας. Υπέστη άγριο bullying στο γυμνάσιο από συμμαθητές της. Παράτησε το λύκειο λόγω του εκφοβισμού. Στη συνέχεια σχεδίασε να εκδικηθεί τους βασανιστές της αλλά και όσους ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα. Αυτός η μαθήτρια είναι πλέον ενήλικας. Περίμενε την αρχηγό των βασανιστών της να παντρευτεί και να κάνει παιδί. Αυτό το παιδί είναι τώρα μαθητής δημοτικού. Η γυναίκα που κάποτε έπεσε θύμα σχολικής βίας, τώρα είναι η δασκάλα του παιδιού του βασανιστή της. Μιλάμε για αριστούργημα. Θα πάρει εκδίκηση από τις πλούσιες συμμαθήτριές της που της έκαναν bullying; Σκληρές σκηνές, πολύ σκληρές.