Υπάρχει ήδη μια εφαρμογή γνωριμιών  για τη γενιά των Gen-Z που επιτρέπει στους χρήστες να εκπαιδεύουν άβαταρ για να βγαίνουν ραντεβού για αυτούς.  Δεν χρειάζεται να πάτε σε ένα καφέ ή ένα μπαρ για να συναντήσετε κάποιον για να ανακαλύψετε στα πρώτα πέντε λεπτά ότι δεν είστε συμβατοί. Υπάρχουν άτομα που έχουν ερωτευτεί τους συντρόφους chatbot AI που έχουν δημιουργήσει στην εφαρμογή Replika. Το είχαμε δει και στην ταινία “Her”. Ο μοναχικός και συνεσταλμένος συγγραφέας αναπτύσσει μια σχέση με ένα έξυπνο λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται “Samantha”. Οι Ιάπωνες έχουν μια λέξη, moé, για να περιγράψουν την αγάπη που μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος για ένα εικονικό ον (στα magna κυρίως). Οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι στρέφονται όλο και περισσότερο στα chatbots για να βρουν νόημα, αποδοχή και ρομαντισμό. Λογικό;  Βρεθήκαμε να αγαπάμε τα ρομπότ επειδή κεφαλοποιήσαμε τον έρωτα και το σεξ για να βγάλουμε χρήματα (Onlyfans).

https://t.co/yLSmjSNoGc

Τα chatbots είναι προγράμματα υπολογιστών που μιμούνται την ανθρώπινη επικοινωνία και με τα οποία μπορούμε να επικοινωνήσουμε είτε προφορικά είτε γραπτά. Δεν θα σε αναγκάσουν ποτέ να απολογηθείς για κάτι. Ούτε θα σε απατήσουν. Περίπου το 40 τοις εκατό των 500.000 τακτικών μηνιαίων χρηστών της Replika βλέπουν την εφαρμογή ως ερωτικό σύντροφο, σύμφωνα με την εταιρεία. Πληρώνουν για τη συνδρομή Replika’s Pro, η οποία δίνει στους χρήστες ένα πιο έξυπνο μοντέλο γλώσσας και την επιλογή να κάνουν φωνητικές κλήσεις και sexting. Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το digisexuality; Είναι μια νέα σεξουαλική ταυτότητα. Μια προσομοίωση ερωτικής σχέσης.  

Ο Τζον Ντάναχερ, συνεκδότης του βιβλίου “Robot Sex: Social and Ethical Implications”, δηλώνει ότι οι άνθρωποι μπορούν αναμφίβολα να δημιουργήσουν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με ρομπότ που οι ίδιοι θα θεωρούσαν συνώνυμο της αγάπης. Συζητά ήδη το μέλλον της σεξουαλικής αλληλεπίδρασης ανθρώπου-ρομπότ, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική αποδοχή των σεξουαλικών ρομπότ και την πιθανή επίδραση στην κοινωνία. Η #sextech είναι μια βιομηχανία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σήμερα και σύμφωνα με την έκθεση Research and Marketers , η βιομηχανία θα πρέπει να αυξηθεί στα 52,7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026. Ίσως απαντήσουν και το αναπάντητο ερώτημα τι σημαίνει να βιάσεις ένα ρομπότ;

https://twitter.com/hashtag/sexpositive?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το Slutbot είναι μια εμπειρία chatbot που σίγουρα μπορείτε να εξασκηθείτε σε sexting και kinky συζητήσεις. Οι άνθρωποι πίσω από το σέξι chatbot είπαν στους NYT ότι προσπάθησαν να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί στις ταυτότητες, τις προτιμήσεις και τις προσωπικές ανάγκες των ανθρώπων. Δημιουργήθηκε από σεξολόγους.

Love App-tually

H Κιμ Κάπλαν είναι η Διευθύνων Σύμβουλος και δημιουργός του Snack, μιας εφαρμογής γνωριμιών Gen Z όπου το “TikTok συναντά το dating”. Το Snack είναι μια εφαρμογή γνωριμιών που συνδυάζει τους γνωστούς αλγόριθμους αντιστοίχισης μιας πλατφόρμας γνωριμιών με τη δυνατότητα να μοιράζεστε βίντεο της ζωής σας όπως θα κάνατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σκεφτείτε το ως το dating app όπου το TikTok συναντά το Tinder. Είναι ακόμη στο Beta η δημιουργία ενός avatar που θα ξέρει τα likes και τα dislikes σας στο AI dating. Τα άβαταρ θα βγαίνουν ραντεβού μεταξύ τους στο Metaverse. Θα μιλάνε, θα βγαίνουν για φαγητό, θα ξέρουν αν σας αρέσει ο ανανάς στην πίτσα. Δεν θα είστε εσείς. Άρα, θα είστε digisexuals.Η  δυναμική για το ψηφιακό ζευγάρωμα δημιουργήθηκε μετά την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007. Το Grindr ιδρύθηκε δύο χρόνια αργότερα, το Tinder το 2012 και το Bumble το 2014. Οι παντοδύναμοι αλγόριθμοι, έφεραν τις μάζες σε διαδικτυακές γνωριμίες τύπου Match, Tinder, Hinge, OkCupid και Plenty of Fish.Το Loveflutter, μια εφαρμογή γνωριμιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη που ταιριάζει τα άτομα με βάση τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που αποκωδικοποιεί από τα tweets τους. Τρελό;

https://twitter.com/hashtag/DMR?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η Google, η Microsoft και η Baidu χρησιμοποιούν εργαλεία παρόμοια με το ChatGPT για να μετατρέψουν την αναζήτηση στο Διαδίκτυο σε συνομιλία. Πώς θα αλλάξει αυτό τη σχέση της ανθρωπότητας με τις μηχανές; Το 2040,  το 70 τοις εκατό των ζευγαριών αναμένεται να γνωριστούν διαδικτυακά. Η τηλεοπτική σειρά Black Mirror ήταν πολύ μπροστά.

Ο τέλειος σύντροφος βρίσκεται τελικά στην παλάμη των χεριών σας. Δεν το μάθατε από εμάς.