Έξαλλος και με τα δίκια του ο Τεντόγλου, του ακύρωσαν την κορυφαία επίδοση του 2023

ΜΙΛΤΟ, ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ;

Έξαλλος και με τα δίκια του ο Τεντόγλου, του ακύρωσαν την κορυφαία επίδοση του 2023

ΜΙΛΤΟ, ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ;


Πριν λίγες μέρες, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε ένα άλμα στα 8.40 στο μίντινγκ του Τορούν, το οποίο μάλιστα ήταν και η κορυφαία επίδοση στο 2023. Χαρήκαμε, πανηγυρίσαμε για αυτόν τον κουλ εξωγήινο, δεν θα το κρύψουμε. Ωστόσο, το άλμα και άρα το ρεκόρ του, ακυρώθηκε για “παράτυπα παπούτσια” και ο έξαλλος Μίλτος τα “έχωσε” στο Instagram. Μίλτο, σε πειράξανε; 

Πιο συγκεκριμένα, το άλμα του στα 8.40 θεωρήθηκε άκυρο από τη World Athletics, λόγω παράτυπων παπουτσιών. Την εξέλιξη φαίνεται να έκανε γνωστή ο ίδιος με ξέσπασμά του στο Instagram, κατά της απόφασης αυτής. Να σημειωθεί κάπου εδώ πως ο Μίλτος Τεντόγλου έχει λάβει το ΟΚ να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μοντέλο παπουτσιών σε άλλο χρώμα. 

Συγκεκριμένα, έγραψε στην ανάρτησή του ο Τεντόγλου:

"Έτσι, η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για παπούτσια και τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια spikes παπούτσια είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές.

Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει την ακίδα βαριά και δύσκολο να τρέξει.

Μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 γιατί φοράω το spike παπούτσι στην 1η φωτογραφία . Ενώ τα άλλα δύο spike παπούτσια είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι ίδιο μοντέλο αλλά διαφορετικού χρώματος.

Έλεγξατε τα καρφιά των παλιών δίσκων; Είχαν λέιζερ στην πλακέτα; Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα οπότε είναι "εγκεκριμένο".

Παιδιά, όντως τον πειράξανε. 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα