Ένα ακόμα απίθανο mural εμφανίστηκε σε έναν τοίχο στο Μάργκεϊτ της Αγγλίας και πριν από λίγο, επιβεβαιώθηκε ότι είναι έργο του Banksy αφού ο ίδιος πόσταρε την φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram. Στο έργο του βλέπουμε μια νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950 με πρησμένο μάτι, με το ένα της δόντι να λείπει, να κλείνει τον άνδρα σε έναν καταψύκτη.

Ο Banksy δημοσίευσε τρεις φωτογραφίες του έργου στη σελίδα του στο Instagram νωρίς το πρωί, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και πολλά από τα σχόλια υποδηλώνουν ότι αναφέρεται στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Ο ίδιος, μάλιστα, στο τελευταίο κλικ έγραψε «μάσκαρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου».

Ο Banksy δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες που δείχνουν σε κοντινό πλάνο το χαμογελαστό, αλλά κακοποιημένο πρόσωπο της γυναίκας. Το mural, το οποίο ενσωματώνεται σε έναν πραγματικό καταψύκτη, περιλαμβάνει επίσης διάφορα σκουπίδια στο έδαφος, όπως μια σπασμένη λευκή καρέκλα κήπου, ένα μπλε κλουβί και ένα άδειο μπουκάλι μπίρας.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Ο Banksy έχει δημιουργήσει στο παρελθόν έργα τέχνης για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου που εμφανίστηκε πριν από τρία χρόνια στο Μπρίστολ, τη φημισμένη πόλη καταγωγής του καλλιτέχνη.

Τον Δεκέμβριο, ο Banksy δημιούργησε 50 έργα που πρόκειται να πουληθούν για να συγκεντρωθούν χρήματα για μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει τον λαό της Ουκρανίας. Ο ανώνυμος καλλιτέχνης επιβεβαίωσε άλλωστε ότι είχε περάσει χρόνο στην Ουκρανία αφού δημοσίευσε ένα βίντεο ενός καλλιτέχνη να ζωγραφίζει σχέδια με σπρέι στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα και να μιλά με ντόπιους.