Πράγματα που δεν πίστευες ότι θα συμβούν βλέποντας τα πρώτα δύο επεισόδια του τρίτου κύκλου της σειράς που έγινε φαινόμενο (οι προηγούμενοι ήταν το “Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές” και “Έτερος Εγώ: Κάθαρσις“), αλλά πρέπει να σε προετοιμάσουμε : Να σου κολλήσει το τσιφτετέλι που έγραψε ο Σωτήρης Τσαφούλιας για τον Σταν (που κάνει ένα βαποράκι/dealer) και να τραγουδάς “Κι όλα αυτά επειδή”.

*Ακολoυθούν μικρά, ελάχιστα spoilers

Η αρχή του τέλους

Προχωράμε τώρα. Το πρώτο επεισόδιο λειτουργεί και ως επεισόδιο γέφυρα μετά το φινάλε του δεύτερου κύκλου. Πρωταγωνιστεί φυσικά το Ερπετό, χωρίς καν να δούμε νέα πλάνα του. Έτσι κάνουν τα φίδια, δαγκώνουν και μετά τρέχουν στην τρύπα τους να κρυφτούν.  Βλέπουμε τον Νίκο Βανόρτα να είναι σπίτι του (με πάρα πολλά νεύρα, αξεπέραστος Τάσος Νούσιας) και να έχει πάθει εμμονή με την έρευνα (όπως κάθε αστυνομική σειρά που σέβεται τον εαυτό της έχει το πλάνο με τον τοίχο γεμάτο φωτογραφίες των υπόπτων και των γεγονότων). Έχει αποταχθεί από την Αστυνομία και θεωρείται τελειωμένος, είναι το πρόσωπο που του φορτώνουν όλο το φιάσκο στο Κερατσίνι. Τη θέση του έχει αναλάβει η καινούργια Προϊσταμένη Αθηνά Λυγερού (Μαριάννα Τουμασάτου). Ο Λαΐνης πενθεί κλεισμένος στο σπίτι του. Είναι συντετριμμένος, μιλάει με φαντάσματα, δεν διδάσκει και βρίσκει παρηγοριά στα όνειρα. Δεν μπορεί να ξεπεράσει με τίποτα το θάνατο της Τόνιας. Είναι ανήμπορος να συνεχίσει τη ζωή του και βρίσκει ανακούφιση στη μοναξιά του. Η Μάρθα βρίσκεται σε δίλημμα για την υπόθεση του Έτερος Εγώ μιας και δεν βρίσκει τρόπο να συλλάβει τη Δανάη χωρίς να εμπλέξει το Λαΐνη. Ο Υποστράτηγος Μαρκάτος (Σπύρος Παπαδόπουλος) πάει να παραιτηθεί αλλά ο Γιάννης Μπέζος (τον θυμάται από τους Απαράδεκτους) ως Υπουργός Δωρόθεος Κομνηνός δεν του το επιτρέπει. Πάρα πολύ ωραίος με κοστούμι ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Και ξαφνικά βλέπουμε μια έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών που αφήνει πίσω της ένα πτώμα, βάζει το τμήμα ανθρωποκτονιών σε κίνηση. Σε αυτή τη νέα υπόθεση, ίσως αυτοκτόνησε ο Αντώνης Ξυλάς (Σωτήρης Χατζάκης), κάπως εμπλέκεται ο Θανάσης Μελλάς (Κώστας Αρζόγλου) και ο Αγησίλαος Στρούπας (Σπύρος Μπιμπίλας σε ρόλο τσιγγούνη ιδιοκτήτη έτοιμος για Ξεσπιτόγατο). Δεν θα βαρεθείτε να βλέπετε τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες ηθοποιούς σε αυτή τη σειρά. Μέχρι και τον Stan βλέπουμε και επιτέλους το “μεγάλωσα μέσα στην αλητεία” βγάζει νόημα. Θα σας χαροποιήσει και η επιστροφή της Σοφίας (Ιωάννα Κολλιοπούλου). Ο ο προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών Απόστολος Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης) και η Ελένη Μαρούδα (Κατερίνα Διδασκάλου) είναι σε κρίση, ξανά. Αυτό το  love story δεν μπορεί να δει μια άσπρη μέρα.

Η επιστροφή του ασώτου

Η κρίση στη σχέση Απόστολου και Ελένης κλιμακώνεται. Εκείνος δεν μπορεί να της συγχωρήσει το γεγονός ότι του έλεγε ψέματα. Η αστυνομία ανακρίνει όσους εμπλέκονται στην υπόθεση της έκρηξης στο γραφείο τελετών. Κάτι δεν πάει καλά και μάλλον λείπει ένα πτώμα.  Η εμφάνιση προσώπων από το παρελθόν κάνει τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα (η Κατερίνα Φιλιώτου που υπογράφει το σενάριο ανοίγει πολλές παράλληλες ιστορίες) . Ανακρίνεται το τσιράκι του Ερπετού. Αυτό το παζλ ψάχνει κάποιον να τοποθετήσει τα κομμάτια του στη σωστή θέση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα επόμενα έξι επεισόδια η Νέμεσις θα έρθει.

Το «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 13/2 στις 23:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD και ταυτόχρονα on demand, στον δωρεάν κατάλογο COSMOTE TV PLUS.