Το ομώνυμο βιβλίο της Τάφι Μπρόντεσερ-Άκνερ το διάβασα μέσα σε ένα τριήμερο. Βασικά, είχα βάλει στοίχημα ότι θα γίνει σειρά. Ήταν καλοκαίρι, ήμουν διακοπές στους Λειψούς,  ήταν το ιδανικό περιβάλλον για να χαθώ στις σελίδες του. Ο 41χρονος Τόμπι Φλάισμαν μόλις χώρισε. Κι αποφασίζει να ξεχάσει την πραγματική ζωή του μπαίνοντας στον ψηφιακό κόσμο του Tinder. Χρησιμοποιεί το εύκολο σεξ για να σβήσει τη δύσκολη καθημερινότητα του. Ουσιαστικά δεν αντέχει τον ευατό του.

Για κάποιο λόγο η συγγραφέας μας κάνει να τον συμπαθήσουμε. Και ταυτόχρονα, μας ωθεί συναισθηματικά να αντιπαθήσουμε την πρώην σύζυγό του που εξαφανίστηκε αφήνοντας τα δυο τους παιδιά με πολλές απορίες και περισσότερα τραύματα. Κανείς δεν είπε ότι η ζωή μετά τα 40 είναι εύκολη. Βέβαια, κανείς δεν μας προειδοποίησε ότι θα ήταν ανυπόφορη. Η πρώην του είναι μια ενοχλητική γυναίκα. Με εξουσία, χρήματα, καριέρα, φήμη, ομορφιά, σπίτι στο  Upper East Side της Νέας Υόρκης και μέλλον. Δεν είναι εύκολο να την συμπαθήσεις. Και αυτό δείχνει πόσο τοξικό gaslight έχουμε φάει και πρέπει να μας παρουσιάσουν μια γυναίκα σε πτώση για να την συμπαθήσουμε. Δεν κάνω spoilers. Απλά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ψάχνουμε τον υπαίτιο όταν διαλύεται ένας γάμος. Δεν υπάρχει πάντα ο κακός της υπόθεσης. Προχωράμε.

Ο Τόμπι  Φλάισμαν είναι ένα γιατρός με καρδιά μάλαμα και ένας στοργικός πατέρας. Αλλά, δεν διαχειρίζεται το στρες με βαθιές ανάσες. Αναρωτιέται συχνά πώς έφτασε σε αυτό το χάλι η ζωή του γεμάτος σύγχυση, οργή και απογοήτευση . Όποτε βρίσκει χρόνο για περισυλλογή από το νέο του χόμπι (άφθονο σεξ με τις πολλές διαθέσιμες γυναίκες της Νέας Υόρκης, κυρίως της ανώτερης μεσαίας τάξης). Τον βλέπουμε στο παρελθόν του: μαθαίνουμε σε κάποια επεισόδια για τις στιγμές που ερωτεύτηκαν στο κολέγιο και βλέπουμε σκηνές του γάμου τους που καταρρέει καθώς μεγάλωναν και άλλαζαν. Δεν χρειάζεται κανείς ένα τέλος για να κάνει μια νέα αρχή. 

Η Λίμπι Σλέιτερ (Λίζι Κάπλαν), φίλη του Τόμπι από ένα καλοκαίρι σε κάτι σαν φοιτητική κατασκήνωση στο Ισραήλ, είναι μια συγγραφέας που έγινε μητέρα στο Νιου Τζέρσεϊ και δεν περνάει καλά με αυτή την εκδοχή του εαυτού της. Έγινε νοικοκυρά. Και σχολιάζει με μπόλικη ειρωνεία τις ζωές των άλλων. Υπάρχει μια βαθιά αβεβαιότητα ως προς το τι θέλει αυτός ο χαρακτήρας. Στο βιβλίο, είναι συγκλονιστικό να συνειδητοποιείς ότι η Λίμπι χρησιμοποιεί την ιστορία του Τόμπι για να αφηγηθεί τόσο εκείνη της Ρέιτσελ όσο και τη δική της. Το βιβλίο είναι γραμμένο για να πει τις ιστορίες των γυναικών που καταρρακώνονται ψυχολογικά από τις απαιτήσεις των άλλων. Υπάρχουν πάντα διαφορετικοί τρόποι να βλέπεις τον κόσμο και όλοι είναι αληθινοί. Οι συμπαθητικοί λευκοί άντρες της σειράς εκπέμπουν μισογυνιστικές κοινοτοπίες σχετικά με τα προνόμια και την ανισότητα. Γιατί θα έπρεπε να υπομείνουν αθόρυβα οι γυναίκες τις συναισθηματικές καταστροφές τους;  Ο Σεθ (Άνταμ Μπρόντι) προσκολλάται απελπισμένα στη νιότη του, αντιστέκεται στη δέσμευση ή σε οποιοδήποτε ίχνος ενηλικίωσης.

H Κλερ Ντέινς (στο ρόλο της πρώη συζύγου) ξέρει να είναι συναρπαστικά πολύπλοκη στην μικρή οθόνη. Τον Άνταμ Μπρόντι τον αγαπάμε, από παλιά. Αυτή η σειρά είναι η οδυνηρή επιθυμία για κάτι περισσότερο με τη ζωή μας. Οι άνθρωποι δεν είναι εγγενώς καλοί ή κακοί. Είναι σίγουρα μπερδεμένοι και προσπαθούν. 

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ στις 22 Φεβρουαρίου.