Η Ινδία προτρέπει τους πολίτες να “αγκαλιάσουν μια αγελάδα” την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Εκεί που λες ότι δεν μπορείς να κριντζάρεις περισσότερο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, έρχεται αυτή η είδηση. Και λες οκ, στο κρατίδιο του υπαρτκού σουρεαλισμού δεν πρέπει να μας εκπλήσσει τίποτα. Η ινδική κυβέρνηση προέτρεψε τους ανθρώπους να παραμερίσουν τις δυτικές παραδόσεις της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και αντ’ αυτού να γιορτάσουν την περίσταση αγκαλιάζοντας τις ιερές αγελάδες της χώρας.

https://twitter.com/hashtag/AWBI?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Οι αγελάδες είναι ιερές στον Ινδουισμό, τη θρησκεία της πλειοψηφίας στην Ινδία, και θεωρούνται ιερά ζώα σε όλη τη χώρα.  Οι περισσότερες πολιτείες στην Ινδία απαγορεύουν τη σφαγή αγελάδων και η πώληση και η κατανάλωση βοείου κρέατος απαγορεύεται σε πολλά μέρη σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Δελχί.Την τελευταία δεκαετία, καθώς η οικονομία της Ινδίας άνοιξε, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – η οποία ξεκίνησε ως χριστιανική γιορτή – έγινε μια ολοένα και πιο δημοφιλής εκδήλωση μεταξύ των νέων, ενισχυμένη από έντονες εκστρατείες μαζικού μάρκετινγκ με μπουκέτα λουλουδιών, αρκουδάκια, σε σχήμα καρδιάς. δώρα και επιδεικτικές ρομαντικές χειρονομίες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μία ολόκληρη χώρα τάσσεται τόσο έντονα κατά της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.Ομάδες επαγρύπνησης της δεξιάς, που συχνά έχουν εμπλακεί στην ηθική αστυνόμευση των γυναικών, επιτέθηκαν σε καταστήματα που πουλούσαν κάρτες και διακοσμητικά του Αγίου Βαλεντίνου και στόχευσαν ζευγάρια που φαίνονται πιασμένα χέρι-χέρι. Μεγάλο μέρος της ρητορικής κατά του Αγίου Βαλεντίνου έχει στοχοποιηθεί σε γυναίκες, υποστηρίζοντας ότι οι διακοπές ενθαρρύνουν τη γυναικεία ακολασία και τη χυδαία συμπεριφορά.