Δεν είναι ένας ντετέκτιβ που ο δείκτης νοημοσύνης του θέλει δύο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ένα σκάνδαλο στη Βοημία για πρωινό. Είναι ένας δημοσιογράφος. Ένας δημοσιογράφος που θέλει πέντε Σέρλοκ Χολμς, ένα Γουότεργκεϊτ, ένα Yποκλοπών, ένα Κοσκωτά για πρωινό και άλλα δύο σκάνδαλα για μπραντς. Και αυτό, όπως καταλαβαίνετε, προσθέτει επιπλέον αξία στο ήδη σημαντικό λειτούργημα που υπηρετεί. 

Ο Νίκος Ευαγγελάτος, όμως, εκτός από εξαιρετικός δημοσιογράφος και σκηνοθέτης που με την εμπειρία του κατευθύνει τους ανθρώπους που επιμελούνται τα εκπληκτικά γραφικά στις εκπομπές του, είναι και ΑΕΚ. Και είναι αλλιώς να είσαι ΑΕΚ, όλοι το ξέρουν αυτό. Όταν οι ΑΕΚτσήδες το αναφέρουν αυτό σε μία συζήτηση, συνήθως εννοούν τον διαφορετικό τρόπο σκέψης αλλά και λειτουργίας του συλλόγου.

Υπάρχει και κάτι άλλο πίσω από το γνωστό μότο, θα πούμε εμείς. Αυτό το κάτι έχει να κάνει με τις στιλιστικές επιλογές του εκάστοτε ΑΕΚτσή που πηγαίνει στην Αγιά Σοφιά να καμαρώσει την ομαδάρα του Ματίας Αλμέιδα που χθες, με τους περισσότερους βασικούς παίκτες να ξεκουράζονται, κέρδισε τον Ολυμπιακό με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Νίκος Ευαγγελάτος και πολύ γρήγορα η φωτογραφία του έγινε αυτό που λέτε και εσείς οι εξαρτημένοι από τα κοινωνικά δίκτυα, “viral”. Μόλις τις είδαμε, αυτόματα, το μυαλό μας πήγε στον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και τον Σέρλοκ Χολμς, ίσως τον καλύτερο Σέρλοκ που έχουμε δει ποτέ. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Νίκος. Τον ξεφτίλισε. Εδώ και οι αποδείξεις: